CHP: Somali acı bir deneydi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Somali'ye asker gönderilmesine ilişkin tezkereyi "Somali acı bir deney olmuştur hem Türkiye hem dünya için. Çok iyi düşünülmesi lazım" şeklinde değerlendirdi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 12:06
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, dün Meclis'e gönderilen Somali korsanlarına karşı Türk Deniz Kuvvetleri'nin görevlendirilmesi için hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören tezkerenin içeriğinin dikkatle incelenmesi gerektiğini söyledi.

"İstenen yetkinin boyutu dikkatle incelenmeli" diyen Öymen, gerek Türkiye gerekse dünyanın daha önce asker konuşlandırılması döneminde Somali'de acı tecrübelerinin olduğunu söyledi.

Öymen "Daha önce Birleşmiş Milletler'in oradaki harekatına katıldık, komutanlık yaptık. Ancak Somalili yerel şiddet grupları bir helikopteri düşürdüler ve mürettabını sokaklarda linç ettiler. Somali bu açıdan acı bir deney olmuştur, hem Türkiye hem dünya için. Çok dikkatli düşünüp bu işin Türkiye'yi nereye götüreceğini iyi değerlendirmeliyiz. Gözü kapalı hareket etmemeliyiz. Sadece korsanlara karşı gemi kaçırmalarıyla ilgili bir asker gönderme yetki talebiyle olumlu bakabiliriz. İstenen yetkinin boyutuna bakacağız." diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler