Karayalçın: Ankara'da istihdam düzeyini artıracağız

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara'da gelir ve istihdam düzeylerinin artırılmasını yaşamsal ölçüde önemli bulduklarını söyledi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 14:30
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Mustafa Erol'u ziyaret etti ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Burada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapmayı planladığı projeler hakkında bilgi veren Karayalçın, mühendislik projelerini kredi kullanarak gerçekleştireceklerini, bu çerçevede metro yapımı konusunda da gelişmiş ülkelerden düşük faizli kredi bulabileceklerini söyledi.

Ankara'nın iktisadi ve toplumsal yapısının tartışılacağı bir platform oluşturacaklarını anlatan Karayalçın, ''Ankara'da gelir ve istihdam düzeylerinin artırılmasını yaşamsal ölçüde önemli buluyoruz'' dedi.

Mamak'a ikinci bir şehirler arası otobüs terminali ile üniversite kampüsü kurulması konusunda da çalışmalar yapılacağını dile getiren Karayalçın, Ankara'nın yapılaşmasının Polatlı yönüne ilerlemesinin durdurulması gerektiğini kaydetti.

Yerel seçimler için destek isteyen Karayalçın, ''Derneğinizin üyelerinin inançları ve bağlı bulunduğu değerler, benim ve arkadaşlarımın inançları ve bağlı bulunduğu değerlerle tümüyle örtüşmektedir'' dedi.

TEMAD Genel Başkanı Erol ise demokratik, laik sistemin korunması konusunda Karayalçın ile aynı görüşleri paylaştıklarını söyledi.

Ankara'da 22 bin 500 civarında emekli astsubay bulunduğuna işaret eden Erol, Ankara'da büyük bir potansiyelleri bulunduğunu ve Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a da daha önceki seçimlerde destek verdiklerini belirtti.

TEMAD'ın her üyesinin ''Cumhuriyet'ten yana taraf'' olduğunu belirten Erol, Karayalçın'a yerel seçimlerde destek sözü verdi.

 

'Ankara hakemliği adı altında bir kurum oluşturacağız'

Murat Karayalçın, belediye ile Ankaralılar arasında çıkacak anlaşmazlıkları yargıya gidilmeden çözecek bir kurum oluşturacaklarını söyledi.  Karayalçın, "Ankara Hekimliği" adı altında bir kurum oluşturacaklarını belirterek, "Bu kurum belediye ile hemşerilerimiz arasında ortaya çıkacak anlaşmazlıkların çözümü için yargıya gidilmeden, mahkemeye başvurmadan işletilecek. Emekli yargıçlarımızın Ankara hakemi olarak görev yapmasını istiyoruz. Bu, belediye ile hemşerilerimizin bütünleşmesinde ciddi bir kurum olacaktır" dedi.

Karayalçın, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğini ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Karayalçın, yaptığı konuşmada "Ankara İktisadi ve Toplumsal Konsey" adı altında oluşturacakları bir başka yapıyla da Ankara'nın iktisadi gelişimine ilişkin kararlar alınacağını kaydetti. Karayalçın, konseyin Ankara'nın başkent olduğu 13 Ekim'in içinde bulunduğu haftada Ankara Kurultayı'nı toplayacağını belirterek şunları söyledi:  "Kurultaya katılan Ankaralılara Büyükşehir Belediye Başkanı bütçe taslağını sunacak. Orada bütçe taslağı tartışmaya açılacaktır. Hemşerilerimizin görüşleri, telkinleri ve önerileri bu platformda alınacaktır. Ondan sonra bütçe taslağı gözden geçirilerek ikinci bir taslak olarak Ankara Anakent Belediye Meclisi'ne sunulacaktır."
 

'Ankara'da elektronik alanında atılım yapacağız'

Karayalçın Ankara'da çok sayıda savunma sanayi tesisi ile elektrik-elektronik bölümüne sahip üniversitenin bulunduğunu, bu birikimin elektronik sanayine yönlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Ankara'da elektronik sanayinde atılım yapacağız; havaalanının yanında bu projemizi işleteceğiz" dedi.

Karayalçın Ankara'da gelir düzeyinin artırılması ve istihdam düzeyinin yükseltilmesini temel sorun olarak gördüğünü belirterek şöyle dedi: "Ben şu andaki bütçe anlayışının çok sınırlı olduğunu düşünüyorum. Belediye başkanı 'çöple çamurla uğraşır' şeklindeki anlayışın çok sığ bir belediye anlayışı olduğunu düşünüyorum. Bu meseleyle zaten uğraşacaksın. Çukuru kapatacaksın, çamuru kurutacaksın. Bunu zaten yapmalısın. Bunu bir belediyecilik başarısı, çıtası olarak görmenin çok yanlış olduğu kanısındayım.
Ankara'da çok ciddi savunma sanayi tesisleri var. Bu işin uzmanları diyor ki,
'Ankara'daki savunma sanayi aynı zamanda elektronik sanayinde de atılım yapmamız için fırsattır' Bu kadar savunma sanayi tesisi, üniversitenin elektrik-elektronik bölümleri, fakülteleri var. Buna el verdiniz mi, omuz verdiniz mi bunu yaparsınız. Biz de Ankara'da elektronik sanayini havaalanının yanında işleteceğiz."

Karayalçın, hangi sektörden gelirse gelsin Ankara'nın istihdam düzeyinin yükseltilmesini yaşamsal olarak önemli bulduğunu ve 25bin kişiye 2009 yılı içinde istihdam olanağının sağlanması için adımlar atacakları da sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler