"Kyoto'nun imzalanması önemli bir adım"

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye'nin iklim değişikliği ile müzakere sürecine etkin katılımı ve kendi özel koşulları dahilinde karar alınması açısından Kyoto Protokolü'ne taraf olmasını son derece önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 14:30
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Kyoto Protokolü'nü imzalaması dolayısıyla TÜSİAD tarafından yapılan açıklamada "Kyoto Protokolü'ne taraf olunması, 2012 sonrası iklim değişikliği ile mücadele müzakerelerinde Türkiye'nin elini kuvvetlendirecektir" denildi.

2012 sonrası süreci kapsayacak yeni bir uluslararası iklim değişikliği anlaşmasının, 2009 yılının Aralık ayında Kopenhag'da yapılacağına ve 15. Taraflar Toplantısı'nda şekilleneceğine dikkat çekilerek şu görüşler dile getirildi: "2008-2012 yılları arasında emisyon azaltımı öngören Kyoto Protokolü'ne 2009 yılında taraf olan ülkemiz, teknik olarak bu süre zarfında herhangi bir yükümlülük almayacaktır. Ancak, 2012 sonrası uluslararası iklim değişikliği ile müzakerelerde ülkemiz güvenilir veri ve bilgiye dayanarak güçlü bir müzakere pozisyonu oluşturmak için tüm paydaşlarla işbirliği halinde çalışmalıdır.
2014 yılında Avrupa Birliği'ne aday olmayı hedefleyen ülkemizin, AB'nin lokomotifi olduğu Kyoto Protokolü'ne taraf olması kaçınılmazdır. İçinde bulunduğumuz derin ekonomik krizi aşmanın bir yolu da sürdürülebilir yeni bir üretim modelinin benimsenmesidir. Bu açıdan, inovasyon ve temiz teknolojiler önümüzdeki dönemde emisyon azaltımı için önem taşımaktadır".


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler