Cem Sağbil Başkentlilerle buluştu

Çalışmalarında insan ilişkilerini irdelerken mizahi bir yaklaşım sergileyen heykeltraş Cem Sağbil, başkentte sanatseverlerle buluştu. Sanatçı, sergisinde, soyut çalışmalardan çok anlatımcı figüratif eserlere ağırlık verdi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 15:30
Abone Ol google-news

Heykeltraş Cem Sağbil, başkentte sanatseverlerle buluştu. Sanatçı Sağbil, Grup Sanat Galerisi'ndeki sergisinde, soyut çalışmalardan çok anlatımcı figüratif eserlere ağırlık verdi.

Eserlerinde insana ait hikayeler anlatmayı sevdiğini söyleyen Sağbil, çalışmalarında insan ilişkilerini irdelerken mizahi bir yaklaşım sergilediğini, izleyicinin de bundan keyif aldığını hissettiğini ifade etti.

Sergisinde içsel ve derinden, insana dair söylemlere yer verdiğini anlatan Sağbil, ''Yaptığım üzgün, mahçup, muzip ve küstah meleklerin bronzun sertliğinden yaratılması da bir ikilem'' dedi.

Sanatçı Sağbil, hayatın içinden insanların davranış biçimlerini heykelleştirdiğini belirterek, farklı köklerden yola çıkmış bireylerin kendi kader çizgilerinde ilerlerken karşılaşmalarını da ''birliktelik'', ''ayrılık'', ''farklılık'' gibi temalar çerçevesinde çalıştığını kaydetti.
Sergi, 10 Şubat Salı gününe kadar gezilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler