''Çoban Ateşi'' ilk gösterimini yaptı

Cumhuriyet'in ilk 10 yılına tanıklık eden 23 kişinin sözlü anlatımlarına yer verilen ''Çoban Ateşi'' belgeselinin İstanbul'daki ilk gösterimi Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Yayınlanma: 02.02.2013 - 13:36
Abone Ol google-news

''Çoban Ateşi'' belgeselinin yönetmeni Gürkan Hacır, film gösterimi öncesinde yaptığı konuşmada, belgeselin çekimlerini yaptıktan kısa bir süre sonra Tevfik Çavdar ve Oktay Yenal'ın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Belgeseli bu önemli iki isme adadıklarını anlatan Hacır, ''Adeta ölümlerini hissetmiş gibi konuştular belgeselde. İzleyenler buna da tanıklık edecek'' diye konuştu.

Belgeselde, Cumhuriyet'in ilk 10 yılına tanıklık eden Ayten Aygen, Dr. Beşir Doster, Cahit Kayra, Güner Özalp, Haldun Dormen, Halit Deringör, Hasan Pulur, Hayrettin Karaca ve Hıfzı Topuz, İlham Gencer, Kamran İnan, Korkut Boratav, Müfit Ekdal, Nuriye İdil, Oktay Yenal, Orhan Karaveli, Orhan Koloğlu, Semavi Eyice, Şerafettin Turan, Tahsin Yücel, Talip Apaydın, Tevfik Çavdar ve Turgut Özakman'ın anlatımları yer alıyor.

Belgesel filmin ilk gösterimine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, eski CHP Milletvekili İlhan Kesici, Sümerolog İlmiye Çığ, Hayrettin Karaca, İlham Gencer, Hıfzı Topuz ve Orhan Karaveli'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Belgesel gösteriminin ardından Cumhuriyet'in kazanımlarının anlatıldığı panel düzenlendi ve ''Cumhuriyete Tanık Yüzler'' adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler