Guantanamo'nun kapanma nedenleri

ABD Başkanı Barack Obama, Guantanamo üssünü kapatma kararının arkasındaki nedenleri anlattı. Obama, "Guantanamo'yu kapatmanın ülkeyi daha güvenli hale getirecek" dedi.

Yayınlanma: 07.02.2009 - 07:33
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, 11 Eylül saldırılarında ve Amerikan gemisi USS Cole'a düzenlenen saldırılarda ölenlerin yakınlarıyla görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama görüşmede, bu saldırıların sorumlusu olduğu sanılan kişilerin de tutulduğu Guantanamo üssünü kapatma kararının arkasındaki nedenleri anlattı.

Obama'nın, ''en büyük sorumluluğunun Amerikalıların güvenliğini sağlamak olduğunu söylediği'' kaydedilen açıklamada, yaklaşık 40 kişinin katıldığı görüşmenin, Guantanamo'nun kapatılması için diyaloğun başlangıcı olduğu belirtildi.

Açıklamada, ''Obama, Guantanamo'yu kapatmanın ülkeyi daha güvenli hale getireceğini, sorumluların adalet önüne çıkmasına yardımcı olacağını ve ABD'nin terörle dünya genelinde daha etkili mücadele etmesini sağlayacağını anlattı'' denildi.

Yemen açıklarında 2000 yılında USS Cole'a düzenlenen saldırıda babasını kaybeden Kenneth Clodfelter, görüşmeye geldiğinde Guantanamo'nun kapatılması planı konusunda çok olumsuz düşündüğünü, ancak özellikle Obama'nın tavrının ikna edici olduğunu ifade etti. Clodfelter, ''Obama, ne düşünüyorsa onu söyledi; çok dürüsttü ve gerçekten bu sorunu çözmek için yardımımıza ihtiyacı var'' dedi.

ABD'de 11 Eylül 2001'de düzenlenen saldırılarda 3 bine yakın kişi, USS Cole'a düzenlenen saldırıda da 17 Amerikan askeri ölmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler