Füze sistemlerinde geri sayım başladı

Daha güçlü ve etkin bir hava savunma ağı oluşturulması amacıyla geçen yıl Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca uluslararası düzeyde ihaleye çıkarılan alçak ve orta irtifa hava savunma füze sistemleri ihaleleri mayıs ayında yapılacak.

Yayınlanma: 07.02.2009 - 09:51
Abone Ol google-news

Füze sistemlerinde geri sayım başladı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca ihaleye çıkarılan hava savunma füze sistemleri ihaleleri mayıs ayında yapılacak. Alçak ve orta irtifa füze sistemleri ihalesinde dünyanın önde gelen dev savunma şirketlerinin yanı sıra, son yıllarda önemli bir teknolojik başarı elde eden Türk savunma sanayii firmaları da yer alacak.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca belirlenen son ihale takvimine göre, alçak irtifa hava savunma ihalesinde son teklif verme tarihi 18 Mayıs 2009 tarihi olarak belirlenirken, ayrı proje paketi içinde yer alan orta irtiva hava savunma sistemleri ihalesinde de son teklif verme tarihi, 1 Mayıs 2009 tarihi olarak ilan edildi.

 

Yerli üretim

Çok sayıda yerli ve yabancı firmanın teklife çağrı dosyası aldığı ve ''doğrudan tedarik'' ve ''yerli ortak yapım yolu'' ile tedarik edilecek alçak irtifa hava savunma füze sistemleri opsiyonel olarak 27 adete kadar çıkabilecek.

Türkiye'nin savunma gücünün günün en gelişmiş teknolojileri ile takviyesi ve güçlendirilmesi amacıyla programa alınan, orta irtifa hava savunma füze sistemleri, ilgili sistem ve donanımları ve eğitim hizmetlerini içine alan 1 adet füze sisteminden oluşuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler