Maraş'a "kahramanlık" ünvanı verilmesinin yıldönümü

TBMM Başkanı Toptan, Maraş'a "Kahramanlık" unvanının verilmesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Kahramanmaraş, bir halkın kendi kendine direnişe geçtiği, namusu, canı, toprağı ve özgürlüğü için savaştığı muhteşem direnişin sembolüdür" dedi.

Yayınlanma: 07.02.2009 - 12:15
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Maraş'a "Kahramanlık" unvanının verilmesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Toptan'ın mesajı şöyle:
"Yüce Türk milletinin şanlı tarihi, bizlere gurur veren, her zaman övüneceğimiz eşsiz destanlar ve zaferlerle doludur.  Kurtuluş Savaşının başarıya ulaşmasında, yokluklar içerisinde destansı mücadeleler veren ve şehirlerine "kahraman" unvanı kazandıran Maraşlılar'ın katkısı çok büyüktür.

Kahramanmaraş, bir halkın kendi kendine direnişe geçtiği, namusu, canı, toprağı ve özgürlüğü için savaştığı muhteşem direnişin sembolüdür. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü, Büyük Atatürk önderliğindeki bu mücadelelere borçluyuz.

Milli iradenin temsilcisi, Kurtuluş Savaşımızın mimarı Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Maraşlıların onurlu bir mücadeleyle yazdığı kahramanlık destanını, bu şehre "Kahraman" unvanını vererek ebedileştirmiştir.

Bu anlamlı günde, milletimize eşsiz zaferler kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bağımsızlık ve özgürlük uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyorum.  Değerli Kahramanmaraşlı vatandaşlarıma da en içten sevgilerimi iletiyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler