''Herkes neyi var neyi yok ortaya koysun"

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''Herkes neyi var neyi yok ortaya koysun. Pırlanta mı var, pırlanta ticareti mi yapılıyor? O çerçevede servetlerin, sağlanmış olan kaynakların daha uygun bir biçimde korunacağı mı düşünülüyor, bilmiyorum. Ama tüm siyasetçileri mal varlığını açıklamaya çağırıyorum" dedi.

Yayınlanma: 07.02.2009 - 12:05
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, seçim bürosu olarak kullandığı CHP'nin eski genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta bu projeler için 2.4 katrilyon kaynak gerektiğini açıkladığını hatırlatan Karayalçın, ''Öyle anlaşılıyor ki Sayın Başbakan bu konuda yanlış bilgilendirilmiş. Bize gereken gelirin 4 katı bir kaynaktan söz ediyor. Başbakan bunun ayrıntılarını bilemez. Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi bu rakamları Sayın Başbakana sunmuş ve Sayın Başbakan bilgilendirilmiş'' diye konuştu.

Belediye sisteminin yüzde 15'lik bölümüyle 25 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını ve yoksulluk sınırı altında yaşamlarını sürdüren vatandaşları yoksulluk sınırına çekeceklerini dile getiren Karayalçın, bu projeleri ''CHP'nin sosyal devlet anlayışının yerel yönetimlere taşınması'' olarak değerlendirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ''belediyeden 15 bin işçiyi çıkarıp, 25 bin işçi alacaklar'' yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Karayalçın, şunları kaydetti: ''Öyle anlaşılıyor ki Belediye Başkanı da yanlış bilgilendiriliyor, ya da belediyede çalışan işçi sayısından Sayın Başkan haberdar değil. Belediyede işten çıkarılacak 15 bin kişi yok. Çalışan sayısı bin 300 zaten. Ya sayı saymasını bilmiyor ya da toplumu yanlış bilgilendiriyorlar. Eğer belediye şirketlerinde çalışanlardan söz ediliyorsa Ankara'ya hizmet veren hiçbir işçimiz, hiçbir memurumuzla sorun yaşamayacağız. Sadece belediyenin siyasi kadrosu değişecek, işten çıkarılacak kişi Melih Gökçek olacaktır, diyorum.''

Gökçek'in ''belediyede kaynak kalmadığını'' belirterek, ''CHP'nin sosyal projelerini hangi kaynakla gerçekleştireceğini'' sorduğunu dile getiren Karayalçın, bunun ''Gökçek yönetiminin iflas ettiğinin'' itirafı olduğunu savundu.

Karayalçın, ''Ankara Büyükşehir Belediyesinin iflasını bizzat Sayın Başbakan da ifade etmektedir. (Metroyu Ulaştırma Bakanlığı yapacak) söyleminin başka bir anlamı olamaz'' dedi. Metro yapımının Ulaştırma Bakanlığına devredilmesinin bir tehdit unsuru olduğunu ileri süren Karayalçın, bunun ''Hükümette AKP var, metroyu Ulaştırma Bakanlığı yapacak, eğer bizi seçmezseniz Ankara'ya metro yapılmayacak'' anlamına geldiğini iddia etti.
 

''Herkes neyi var neyi yok ortaya koysun"

Murat Karayalçın, seçimleri kazanmaları halinde yeni kurulan ilçelerde belediye birimleri açacaklarını ve bu ilçelere otobüs seferi sayısını arttıracaklarını söyledi. Başkentin tarım potansiyelini geliştireceklerini, dar gelirliler için ''halk-et'' projesini hayata geçireceklerini anlattı.

Mamak, Elmadağ ve Altındağ ilçelerinin stratejik koridor olarak değerlendirileceğini, Kalecik, Çubuk ve Akyurt'ta elektronik sanayinin geliştirilmesi için çalışmalar yapılacağını, Hasanoğlan'da ise organize sanayi bölgesi kurulacağını belirten Karayalçın, yeni ilçelerin turizm potansiyellerinin değerlendirileceğini kaydetti.
 

"Mal varlığı" tartışmaları

Bir gazetecinin, ''Melih Gökçek'in mal varlığı tartışmaları hakkındaki görüşlerini sorması'' üzerine Karayalçın, ''Herkes neyi var neyi yok ortaya koysun. Pırlanta mı var, pırlanta ticareti mi yapılıyor? Sertifikalı pırlantalar mı değerlendiriliyor? O çerçevede servetlerin, sağlanmış olan kaynakların daha uygun bir biçimde korunacağı mı düşünülüyor, bilmiyorum. Ama tüm siyasetçileri mal varlığını açıklamaya çağırıyorum. Hiç olmazsa bu dönemde bu sürecin böyle olumlu sonuçlar vereceğini düşünüyorum'' dedi.

 

"Ben kimseyle kavga etmiyorum"

Karayalçın, ''Gökçek ile sizin kavga siyaseti yürüttüğünüz yönünde eleştiriler var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna da ''Ben kimseyle kavga etmiyorum. Kendi yapacaklarımı, düşüncelerimi açıklıyorum. Bunu yaparken de Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimini eleştiriyorum. Yanlışlıkların hesabını soracağımızı belirtiyorum. Bunu Ankara halkı adına yapıyorum. Bu kavga değildir. Ama bunun kavga olarak nitelenmesini gerekli görenler varsa onlar da varsın öyle düşünsünler'' karşılığını verdi.

''Büyükşehir Belediyesinin büyük bir borcu var. Bu kadar borcu olan bir belediyenin yönetimine talip olmak gözünüzü korkutuyor mu? Borçların üstesinden gelebileceğinizi düşünüyor musunuz?'' sorusunu da Karayalçın, ''Belediyenin büyük borçları var ve borçla ilgili veriler şehir efsanesine dönüşmüş durumda. Farklı tarihlerde farklı rakamlar veriliyor, ortada açık bir resim yok. Beni rahatsız eden budur. Ama ben Ankara'nın kaynak yaratma gücüne inanıyor, kendime güveniyorum. önümüzde sıkıntıların bulunduğu açık, ama bundan ürkmüyorum. Zaten bundan korkar, cayarsanız yanlış yönetimi sürekli kılmış olursunuz'' diye yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler