"CHP'liler tezgah kurmuş olabilir"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın gösterdiği tapudaki evi 2006 yılında sattığını bildirdi. Gökçek ''Niye daha sonra benden alan kişinin tapusunu bulmamış, mahsus mu bulmamış, bildiği halde mi bulmamış, kamuoyunda tereddüt meydana getirmek için mi bulmamış, onu bilmiyorum. Birileri gelip vermiş olabilir, CHP'liler öyle bir tezgah kurmuş olabilir" dedi.

Yayınlanma: 07.02.2009 - 12:53
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın basın toplantısında gösterdiği tapudaki evi, 5 Temmuz 1991 yılında 25 milyon liraya aldığını, 15 Haziran 2006 tarihinde bir başkasına 300 bin YTL'ye sattığını ifade etti.

Oktay Vural'daki tapu örneğinin, evin kendisine ait olduğu dönemin tapusu olduğunu belirten Gökçek, şunları kaydetti:
''Niye daha sonra benden alan kişinin tapusunu bulmamış, mahsus mu bulmamış, bildiği halde mi bulmamış, kamuoyunda tereddüt meydana getirmek için mi bulmamış, onu bilmiyorum. Birileri gelip vermiş olabilir, CHP'liler öyle bir tezgah kurmuş olabilir.

Oktay Bey'in gösterdiği belge, Çankaya Belediyesi'ne bizim emlak vergisi vermemiz ile ilgili bir belge. Ben evi satmama rağmen, Çankaya Belediyesi Emlak Gelir Şubesi'nden ilişiğimi kesmediğim için yeni alan kişi de emlak vergisini ödemediği için, vergi borcu görünüyor. Yani evi satmış olmama rağmen, emlaktan düşüşünü yaptırmayı ihmal ettiğim için halen vergi mükellefi olarak görünüyorum.

Ben arzu ederdim ki Oktay bey bana telefon açıp, benden bunu sorsa ben kendisine rahatlıkla bilgi verirdim. Oktay Bey'in gösterdiği belge, tapu değil, vergi beyannamesi. Bu kadar yıldır bakanlık ve milletvekilliği yapmış bir kimsenin mülkiyet belgesinin tapu olduğunu çok iyi bilmesi gerekir. Bilmiyorsa da konuşmaması gerekir. Eğer emlak yerine tapuya gitseydi tüm gerçek ve sağlam bilgileri alırdı.''

Oktay Vural'ın sözünü ettiği evi satarak, Angora sitesinden ev aldığını anlatan Gökçek, daha sonra bu evle birlikte Mehmet Altınsoy döneminde kurulan ve üyesi olduğu kooperatif evini de satarak, oğlunun bugün oturduğu Çankaya'daki evi aldığını belirtti. Gökçek, iki evi de satıp, oğlunun bugün oturduğu evi aldığını bildirdi. Oğullarının araba yıkama yeri işlettiğini belirten Gökçek, bunun eleştirilmesine de bir anlam veremediğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler