"Kimse alavere dalavere yapmasın"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin tüm Türkiye belediye başkan adaylarının tanıtımının yapılacağı “2009 Yerel Seçim Kampanyası”nın başlangıç töreninde konuştu. Erdoğan, "Ak Parti islamcı partidir diyenler var. Lütfen ne dinimize ne de Ak Parti'ye kimse saygısızlık etmesin. Alavere dalavere yapmasın" dedi.

Yayınlanma: 07.02.2009 - 12:51
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ASKİ Spor Salonu'nda partisinin tüm belediye başkan adaylarının tanıtıldığı tolantıda, kürsüye, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde çıktı. Erdoğan, 14 Ağustos 2001 tarihinde AKP'yi kurduklarında Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar dolaştığını ve ülkenin çok kötü bir süreçten geçtiğini söyledi.

Partisini kurduktan sonra Türkiye'nin dört bir yanını gezdiklerini ve bu süreçte herkesten büyük destek aldıklarını anlatan Erdoğan, "Nereye gittiysek milletimizin hayır dualarını aldık" diye konuştu.

Erdoğan, o günden bu yana neyin sözünü verdilerse bunu yerine getirdiklerini de kaydetti. Popülizme tevessül etmediklerini de belirten Erdoğan, "Seçimden seçime ülkemizi gezenlerden olmadık. Ülkeyi Ankara'dan yönetme anlayışını değiştirdik" diye konuştu.
 

"Ülkeyi Ankara'dan yönetmedik"

Erdoğan, üç kez seçimlerden galip ayrıldıklarını hatırlatarak, "İşte bu millet önce 3 Kasım 2002'de, ardından 28 Mart'ta 2004'de, 22 Temmuz 2007'de artan bir muhabbetle AKP dedi. Milletimizin başı öne eğilmeyecek dedik. Millete hizmette yorgunluk yoktur, olamaz dedik. Milletin emanetine halel getirmeyeceğiz dedik. Ve hamdolsun ne dediysek onu yaptık" dedi.
Siyasetin kirli ayak oyunlarına hiç bir zaman tevessül etmediklerini belirten Erdoğan, "Popülizm bizim siyasetimizde kendisine asla yer bulamadı. Toplumun karşısına her zaman açık yürekliliğimizle çıktık. Seçimden seçime vatandaşımızı hatırlayan, seçimden seçime Anadolu yollarına düşüp halkın hatrını soranlardan olmadık. Ankara'ya mahkum olan bir siyaset anlayışını ülkemize egemen kılmadık. Dedik ki, Ankara'ya mahkum olan bir siyaset anlayışını ülkemizden kovuyoruz dedik ve kovduk" şeklinde konuştu.
 

"Sivas'tan öte geçemeyenler"

Önce 81 vilayeti sonra tüm dünyayı dolaştıklarını belirten Erdoğan, bu yola Türkiye'yi kalkındırmak için koyulduklarını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye haritasının belli kesimlerine hitap edemeyenler. Sivas'tan öte geçemeyenler var. Var değil mi bunlar? Halen var mı? Var. Halen geçemiyorlar. Ve biz 81 vilayetimizin hepsinde varız. Biz 71.5 milon vatandaşımızın her biri ile el eleyiz omuz omuzayız. Biz bu milletin efendi değiliz biz bu milletin hizmetkarıyız."
 

"Sandık göründü aydınlandılar"

Erdoğan seçimin yaklaşması ile nirlikte siyasi partilere bir haller olduğunu, birden bire Türkiye'yi hatırladıklarını belirtti. Milletin özlemini çektiği arzuların birden bire partilerin ilgisini çektiğini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Engel kabul ettikleri o konulara şefkatle yaklaşmaya başladılar. Fırtına kopardıkları konular siyasetlerinin ana başlıkları oldu. Çünkü sandık göründü. Bunlar müthiş bir aydınlanmaya maruz kaldılar. Bu ana muhalefet ne zaman seçime gitse o zaman aydınlanmaya maruz kalıyor. Açılıma girip toplumun gündemine yaklaşıyor. Sosyal devleti hatırlıyor. Ne demek istediğim anlaşılıyor, detaylarına girmeyeceğim. İstismar politikaları ile değil, samimi politikalarla halkımızın karşısına çıkmadığınız sürece halkımız sizi bu ülkede asla tek başına iktidar yapmayacak."
 

"Tereciye tere satma"

Bosna'da Baykal'ın başörtüsü dağıttığını hatırlatan Erdoğan, "Bunu övüne övüne anllattı. Biz de alkışladık ne güzel diye. Ondan sonra baktık ki burada rozetler takılmaya başladı, bunlarda güzel gelişmeler. Ama arkadan bir de baktık ki değişik değişik haberler gelmeye başladı.

Bir şeyi de belirtmem lazım, vaatte bulunuyorlar, mahalle evi kuracaklarmış. AKP, semt konakları olarak bunları çoktan kurdu. Biz semt konaklarında Kur'an eğitimi vermiyoruz. Yabancı dil eğitimi, bilgisayar eğitimi veriyoruz, okuma yazma eğitimi veriyoruz. Niye semt konaklarında Kur'an eğitimi yok. Kur'an eğitimi için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kar'an kursları var. Sayısı da baya fazla. Şimdi kalkıpta tereciye tere satmanın ne anlamı var?" dedi.

"Köstek olmayın"

CHP'nin bir yandan değişik açılımlar sergilediğini bir diğer yandan ise farklı hareket ettiğini söyleyen Erdoğan, muhalefetin Kocaeli'nde camiyi imar planından çıkaracak kadar ileri gitiğini kaydetti. "Madem samimisiniz neden ihtiyaç olan yerde bunu engelliyorsunuz" sorusunu soran Erdoğan,"Halkın talebi diyorsan oradada halkın talebi var. Halkın talebinin önüne niye geçiyorsun. Ben, bütün bu gayretleri ben büyük bir mutlulukla izliyorum, hayırlı olsun. Seçimi kazandınız kazandınız, kazanamadız o zaman AKP'ye köstek olmayın" diye konuştu.
 

"İslam hiç bir partinin sıfatı olacak kadar aşağılanamaz"

Erdoğan, dini siyasete alet ettirmeyeceklerini belirterek, "AKP'yi farklı yere otutmak isteyenler var. AKP İslamcı parti diyenler var. Lütfen kimse ne dinimiz İslama ne de AKP'ye saygısızlık yapmasın. Alavere dlavere yapmasın. AKP İslamcı bir partidir ifadesi temelinden yanlıştır. AKP demokratik, laik, sosyal bir hukuk Devletinin içerirsinde kurulmuş muhafazakar bir kimliğe sahip olan bir partidir. İslam, hiç bir partinin sıfatı olacak kadar aşağılanamaz, lütfen. Bunu birbirine karıştırmayalım" dedi.

Muhafeletin yoksul ailelere yönelik olarak 4 gündür Tunceli'de Valinin yaptığı yardımları dillerine doladığını da söyleyen Erdoğan,"Siz Tuceliyi biliyor musunuz?" sorusunu sordu? 81 ilin valisinin bu anlayışla şehirlerini idare ettiğini söyleyen Erdoğan, tüm valileri bu hizmetlerinden dolayı kutladığını söyledi.
 

"Makam odaları, telefonlar açık olacak"

Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'da belirttiği gibi, sosyal, demokratik, laik, hukuk devleti olduğunun altını çizen Erdoğan, AKP'nin bu anlayışla ülkeyi yönettiğini vuguladı. Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bu salonda bulunan bu topluluk tarihi bir ana şahitlik ediyor. 2941 ak belediyeci bulunuyor bu salonda. Ülkeyi yeniden inşa edecek bu kadro bu salonda. Sizler demokratik bir sürecin ardından seçildiniz. Omuzlarırnızdaki yük çok büyük. Bu emanete leke kondurmayacağınızdan adım gibi eminm. Makam odalarınız ve telefonlarınız asla kapalı olmayacak. Ücra kavramını kabul etmemiz mümkün değil. Kimin ne sorunu varsa orada olacaksınız. Hangi etnik gruptan olursa olsun, hangi dinden, partiden olursa olsun herkese hizmet verilecek.Ak belediyeler marka şehirler 2009 diyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler