"Ulusal Birlik" mitingi

İzmir'de çeşitli sivil toplum örgütleri, sendika, oda ve siyasi partilerin iş birliğiyle ''İşsizliğe, Yoksulluğa ve Yolsuzluğa Karşı Ulusal Birlik'' mitingi düzenlendi.

Yayınlanma: 07.02.2009 - 15:35
Abone Ol google-news

İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki miting çok sayıda sivil toplum örgütleri ve sendikalarca düzenlendi. Mitingte konuşan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak için büyük bir kampanya yürütüldüğünü savundu.

Ersin, ''Cumhuriyetçi, laik insanlar gece yarısı evlerinden toplanıyor. Bu yapılanların demokrasi ile ilgisi yok. Telefonlar dinleniyor, 72 milyon kişi izleniyor. AK Parti hükümeti 6 yıl önce dokunulmazlığı kaldırma sözü verdi ancak kaldırılmadı. TBMM kanun kaçaklarının sığındığı bir yer haline geldi'' dedi.

AKP'lilerin ''İzmir'i teslim alacağını'' söylediklerini ifade eden Ersin, ''Kimden teslim alıyorsunuz, gavurlardan mı? Kurtuluş Savaşı İzmir'de başladı, İzmir'de bitti. İzmir'i sana verirler mi?'' diye konuştu.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner de sağlıklı yaşam hakkının yurttaşın elinden alındığını savunarak, ''Paran varsa yaşarsın yoksa sürünürsün, hatta ölürsün dönemini yaşıyoruz. Hastaları müşteri yapmaya çalışıyorlar. AK Parti IMF'ye diyet ödemek için elini Türk ulusunun cebinden çekmiyor. Ulusal onurumuz çiğneniyor'' dedi.
Cumhuriyet İçin Güçbirliği Dönem Sözcüsü Avukat Erdoğan Özer ise ekonomik krizin Türk milletini teğet geçmediğini ifade etti.

ABD emperyalizminin 1950'lerden beri etkili olduğunu ileri süren Özer, tam bağımsız Türkiye istediklerini söyledi. Eğitim-İş Genel Sekreteri Levent Akça ise insanların eğitim ve sağlık hakkını vermenin sosyal devletin görevi olduğunu ifade etti.

Hükümetin hastaneleri özelleştirmeye çalıştığını ileri süren Akça, ''Sosyal devlet sağlığı özelleştiremez. 'Paran yoksa öl' diyemez. Devlet okulları tel tel dökülüyor, öğretmen açıkları kapatılmıyor. Eğitim ve sağlık, parası olana sınırsız, parası olmayana dayatmacı oluyor. Sosyal devlet görevini yapmıyor'' diye konuştu.
Mitinge katılan topluluk, konuşmaların ardından olaysız dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler