"Sosyal devletten yanayım, kayırmacılıktan değil"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere dönük çalışmalarını hızlandırırken, yeni proje ve vaatlerini de açıklamaya devam ediyor. Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye bütçesinin sadece yüzde 15 ile Ankara'da yoksulluğa son vereceğini belirterek "Ben sosyal devletten yanayım; kayırmacılıktan yana değilim" diyor.

Yayınlanma: 08.02.2009 - 09:39
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara'da yerel seçim çalışmaları çerçevesinde; Temelli'de CHP seçim bürosunun açılışına katıldı. Karayalçın burada yaptığı konuşmada, seçilmesi durumunda Ankara için yapacağı projeleri anlattı.

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yüklendi. Ankara'da fırsatçıların, rant peşinde koşanların olduğunu öne süren Karayalçın, "Temelli'nin değişik yerlerinde arazi alımlarına, satımlarına baktığınızda, birileri uyurken birilerinin uyanık olduğunu göreceksiniz; burada arazi kapatmaya başladılar. Birileri 'yola devam'derken birilerinin yolsuzluğa devam anlamında bunu nitelediğini göreceksiniz" dedi.

 

Rant peşinde koşanlar

TBMM'nin önünden itibaren içine girilen koridorun, Armada alışveriş merkezinden sonra imar katliamını sergilediğini kaydeden Karayalçın, şöyle konuştu:
"TOKİ'si bir yandan, Büyükşehiri öte yandan, rant peşinde koşanlar üçüncü bir koldan, bu koridoru, gözlerimizin önünde, göz göre göre talan etmekteler. Bu koridorda boş yer bırakmamacasına, buldukları her yerde, gördükleri her yerde alışveriş merkezi yapmaktalar, konut yapmaktalar, aklınıza ne geliyorsa, neyi yapabiliyorlarsa, onları yapıp sergilemekteler. Ankara'ya günahtır, Ankaralılara yazıktır. Çok iyi bildiğimiz bir alışveriş merkezinde imar haklarının arttırılmasının gerekçesi olarak, 'evet rant sağladık, o kişiye yüksek imar hakkı verdik; ama o kişi de bize bu imar hakkıyla birlikte, eşeğine ters binmiş Nasreddin Hoca heykeli yapma söz verdi' şeklinde ki açıklama nedeniyle söylüyorum."

 

"Gökçek, Altınok çekişmesi yüzünden Keçiörenliler belediye hizmetlerinden faydalanamıyor"

Karayalçın, CHP'nin Etlik Ayvalı Caddesi'ndeki seçim bürosunun açılışında yurttaşlara seslendi.

''Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında anlaşmazlık ve çekişme olduğunu'' öne süren Karayalçın, ''Hatta Gökçek, Altınok'un adını ağzına almıyor, alması gerektiği zaman da 'Kuzeydeki Adam' ifadesini kullanıyor'' diye konuştu.

Yurttaşların belediye imkanlarından adil bir şekilde yararlanabilmesi için belediye başkanlarının bir arada, sorunları çözerek ve birlik içinde çalışması gerektiğini anlatan Karayalçın, ''Gökçek, Altınok çekişmesi yüzünden Keçiörenliler belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamıyor'' iddiasında bulundu.

Karayalçın, ''kendi projelerine sürekli eleştiride bulunmasına karşın Gökçek'in de vatandaş tarafından eleştirildiğini'' söyledi. Karayalçın, ''Keçiören'i metro ile Kızılay ve Ulus'a bağlayacağımı söylemiştim. O da 'Keçiören'e monoray yapacağım' dedi. Nedir diye sordurduk; tepeden giden, havadan geçen bir şeymiş. Havadan geçiremediler ama Keçiörenliler onun yüzünden hava aldı'' dedi.

Ankara'nın ''kirli'' Kızılırmak suyunu içmeye mecbur bırakıldığını, su arıtma tesisi gerekirken Gökçek'in hayvanat bahçesi ve Disneyland kurmak için uğraştığını savunan Karayalçın, yönetime geldiği zaman ilk işinin arıtma tesisi kurmak olacağını söyledi.

Murat Karayalçın, Türkiye'nin genel anlamda ekonomik sıkıntı yaşadığını, televizyonlarda artan para ödüllü yarışmaların da bunun bir işareti olduğunu belirterek ''2009 Türkiye'si, 1930 ABD'sini andırıyor'' dedi.

Göreve geldikleri zaman gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri de anlatan Karayalçın, Ankara'nın ''boşa giden parasının hesabını da tek tek soracağını'' da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler