Tuzla'da iş kazası: 1 ölü

Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki Dentaş Tersanesi'nde çalışan bir işçi geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Tersaneler Caddesi üzerindeki Dentaş Tersanesi'nde taşeron işçi olarak çalıştığı belirtilen Selim Sevgili (30), bu sabah çalıştığı geminin ambar kapakları arasına sıkıştı. Buradan ağır yaralı olarak çıkarılan Selim Sevgili, ambulansla Tuzla Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda öldü.

Yayınlanma: 08.02.2009 - 11:19
Abone Ol google-news

DİSK'e bağlı Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş), Selim Sevgili'nin de eklenmesiyle Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde son 17 yılda iş kazası sonucu ölen işçi sayısının 119'a yükseldiğini bildirdi.

Limter-İş'ten yapılan açıklamada, Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki Dentaş Tersanesi'nde ''Teknol Denizcilik'' adlı taşeron şirkette çalışan Selim Sevgili'nin (30), tamirde bulunan ''Salih Kalkavan'' adlı kuru yük gemisinin ambar kapakları arasına sıkıştığı belirtildi.

Ağır yaralanan Sevgili'nin, daha sonra öldüğüne yer verilen açıklamada, ''Tersanelerde iş cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Selim arkadaşımızla birlikte son 17 yılda tersanelerde iş kazası sonucu ölen işçi sayısı 119'a yükselmiştir. Tersanelerde yaşam hakkımız dün olduğu gibi bugün de temel sorun olmaya devam ediyor'' denildi.

Bu arada, evli ve 2 çocuk babası Sevgili'nin cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler