AKP seçim turuna başladı

Başbakan Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi için ilk mitingini Kocaeli'nde yaptı. Erdoğan Kocaeli'nden ''Değişimden, dönüşümden yana tavır alan, ezberleri bozan bir Türkiye inşa ediyoruz'' diyerek seslendi.

Yayınlanma: 08.02.2009 - 12:46
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 29 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimi için çalışmalara başladı. Erdoğan, ilk mitingini Kocaeli'nde yaptı. 50 civarında ilde miting düzenleyecek olan Başbakan Erdoğan, Kocaeli Perşembepazarı Meydanı'nda yurttaşlara hitap etti.

Kocaeli'de tarihi bir gün yaşandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Siyasetimiz, demokrasimiz için tarihi bir gün yaşıyoruz. AKP olarak seçim startımızı buradan, Türkiye'nin en gelişmiş en kalkınmış kentlerinden birinden Kocaeli'nde veriyoruz'' diye konuştu.

Yurttaşların ''Vur vur inlesin, Baykal dinlesin'' sloganı üzerine, ''Bizim vurmayla işimiz yok. Bizim, sevgiyle, barışla işimiz var'' diyerek araya giren Erdoğan, 28 Mart 2004'de başlattıkları ''Yerel kalkınma hamlesinin ikinci aşamasını Kocaeli'de şahlanarak başladığını'' söyledi.

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, 6 yılda çok değiştiğini anlatan Başbakan Erdoğan, ''Biz, Türkiye'yi kapalı kapılar ardına saklanan, içine kapanan bir ülke olmaktan çıkardık, Türkiye'yi dünyaya, dünyayı Türkiye'ye açtık'' dedi.

 

"AK Partiye kapatma davası açanlar bunları da izliyordur değil mi?"

Başbakan Erdoğan, CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen'in, ''Her mahallede Kur'an kursu açılmasına'' ilişkin düşünceleriyle ilgili olarak, ''(Her mahalleye Kur'an kursu) diyorlar ya. Ama bunlar güzel gelişmeler. Konuşmaları bile güzel. Rozet takmaları bile güzel. Herhalde AK Parti'ye kapatma davasını açanlar bunları da seyrediyordur, izliyordur, değil mi?'' dedi.

Erdoğan, Kocaeli'nde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ilde bir dönem adeta yeşil bir alanın kalmadığını, beton yığınlarına mahkum edildiğini ifade ederek, SEKA Park ile farklı bir güzellik elde edildiğini anlattı.
Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Şimdi ortaya yeni bir durum daha çıktı. Bir zamanlar SEKA'yı kapatıp buraları rant merkezine dönüştürmek isteyen o şahıs, şimdi seçim propagandasında ne diyor? 'SEKA'yı yeniden gazeteler için kağıt üreten fabrikaya dönüştüreceğim' diyor. Böyle bir şeyi zaten yapamazsın, o ayrı bir şey de atı alan Üsküdar'ı geçti. Onu artık yapamazsın, o bitti. O zaman adama sorarlar, '1998'de Özelleştirme İdaresi'ne yazı yazıp buraları villalarla donatmak isteyen, buraları birilerine peşkeş çekmeye çalışan sen değil miydin?

SEKA Fabrikası'nı bizzat kapatmak isteyen sen değil miydin? Şimdi neden yeniden kalkıp gazetelere kağıt üretmekten bahsediyor. Yoksa belediye kağıt fabrikası mı kuracak? Belediyenin böyle bir görevi mi var? Ama bunlardan her şeyi beklersiniz. Bunlar Sanayi Bakanlığı'nın görevini çalmak istedikleri gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görev alanına girdikleri gibi buraya da girerler, normaldir. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Fakat dert edinmeyin, aslında ben şuna seviniyorum. Hani 'Her mahalleye Kur'an kursu' diyorlar ya. Ama bunlar güzel gelişmeler. Konuşmaları bile güzel.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler