"CHP din sömürüsünde geri kalmıyor"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, ana muhalefet partisi CHP'nin Kuran kursu açılımını eleştirerek ''Din sömürüsünde diğerlerinden geri kalmamaya başladı. Allah yollarını açık etsin'' dedi.

Yayınlanma: 08.02.2009 - 14:39
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Rixos Otel'de düzenlenen partisinin Konya Büyükşehir ve merkez ilçe belediye Başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

Sezer, toplantıda yaptığı konuşmada, siyasetin giderek kirlendiğini, artık rayından çıktığını söyledi.

İktidar partisinin adeta gerilim ve sorun üreten bir örgüt gibi çalıştığını kaydeden Sezer, şunları kaydetti: ''İnancımızı kültürümüzü öğretmeye kalkıyorlar. İşsizliği önlemek yerine, ekonomik sorunları çözmek yerine inancımız, kültürümüz üzerinden siyaset yapıyorlar. Bize kimse dinimizi, inancımızı, kültürümüzü, öğretmeye kalkmasın. Biz onu biliriz hem de çok iyi biliriz. Siyasetçiler sorun çözemeyince bu değerler üzerinden prim yapmaya oy almaya çalışıyorlar. AK Partiye karşı söylüyorum ama bir başkasına da söylüyorum. Yeni keşfettiler Kuranıkerim'i bugünkü sözüm ona ana muhalefet partisi. Bana göre ebedi muhalefet partisi. Din sömürüsünde diğerlerinden geri kalmamaya başladı. Allah yollarını açık etsin.''


"Siyasi partilerin genel merkezleri holding binası gibi"

Siyasi partilerin halktan kopuk bir siyaset izlediğini belirten Sezer, şunları söyledi:
''Bugün Ankara'da partilerin genel merkezlerine bakın. Hepsi sanki parti genel merkezi değil, holding binası gibi. Böyle holding binaları gibi binalarda oturarak, vatandaş siyaseti, halk siyaseti yapamazsınız. Halktan kopuk bir siyaset yapamazsınız. Sizin kırsal kesimi kalkındırıp, oraları şehirleştirip, şehirlerde yaşayanların bu taraflara yönlendirmeniz lazım. DSP olarak bizler halkı kucaklayan bir siyaset izliyoruz''


Davos gerginliği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yönelik tepkisine de değinen Sezer, şöyle konuştu: ''Sayın Başbakan Davos'ta moderatöre kızarak yüreğimize su serpti. Peki neden bizi rahatlattı? Çünkü bu Hükümet döneminde hepimiz yabancıların karşısında kendimizi ezik hissediyorduk. Ezik hissetmemizin nedeni ise bu Hükümettir. Irak'ta 1 milyon Müslüman öldürülürken inanç sömürüsü yapan Erdoğan neredeydi?'' diye konuştu.

Zeki Sezer, daha sonra belediye başkan adaylarını tanıttı. Sezer, DSP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vejdi Çınar, Merkez Meram İlçe Belediye Başkan Adayı İbrahim Aksu ve Merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Kayacan birlikte kürsüye çıkarak partilileri selamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler