'Ustalara Saygı'da Zeki Alasya

Beşiktaş Belediyesi'nin 'Ustalara Saygı' toplantıları, bu akşam tiyatro ve sinemada oyuncu ve yönetmen olarak alkışlanan büyük usta, duyarlı sanatçı Zeki Alasya için düzenleniyor.

Yayınlanma: 18.02.2013 - 17:16
Abone Ol google-news

Gazeteci, yazar Faruk Şüyün’ün hazırladığı etkinlik, saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde izlenebilecek. Arena, Gen-Ar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında yaptığı çalışmaların ardından Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan’la birlikte Devekuşu Kabare’yi kurarak ülkemizde kabare kültürünün temelini atan sanatçılardan biri olan Zeki Alasya için hazırlanan “Ustalara Saygı” gecesini Nilgün Belgün sunacak. 

Etkinlikte; “Köyden İndim Şehire”, “Hasip ile Nasip” ve “Nereye Bakıyor Bu Adamlar” gibi Yeşilçam’ın klasikleşmiş filmlerinin gülen yüzü, 1977 sonrası yönetmen olarak da imza attığı “Köşe Kapmaca”, “Vay Başımıza Gelenler”, “Cafer’in Çilesi”, “Sivri Akıllılar” ve “Rus Gelin” adlı yapıtların mimarı Zeki Alasya’yı sanat yaşamının farklı dönemlerinde beraber çalıştığı arkadaşları ve özel dostları seyircilere daha yakından tanıtacak. “Ustalara Saygı” toplantısına Ahmet Gülhan, Atilla Dorsay, Cem Özer, Cezmi Baskın, Erdal Salihoğlu, Ferdi Merter, Halit Akçatepe, Halit Kıvanç, Hülya Koçyiğit, Levent Ülgen, Melek Baykal, Mete Alpman, Metin Akpınar, Müjdat Gezen, Orhan Topçuoğlu, Tarık Pabuççuoğlu, Timur Acar ve Zihni Göktay konuşmacı olarak katılacak. 

Zeki Alasya’nın rol aldığı unutulmaz oyun ve filmlerden görsellerin yanı sıra özel yaşamından karelerin de yer alacağı bir dia gösterisinin de yapılacağı “Ustalara Saygı” toplantısında, sanatçının müzisyen kızı Zeynep Alasya sahneye gelerek, babasının sevdiği şarkılardan örnekleri piyanist Alpay Göltekin ve gitarist Alp Yenier’in eşliğinde yorumlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler