Zeki Alasya usta ektiğini biçti

Beşiktaş Belediyesi'nin sanatın her alanından toplumun sevgi, saygısını kazanmış sanatçıları meslektaşları, dostları ve hayranlarıyla buluşturan 'Ustalara Saygı' toplantısı dün akşam Zeki Alasya için Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde düzenlendi.

Yayınlanma: 19.02.2013 - 21:30
Abone Ol google-news

Halk sanatçısı Zeki Alasya ektiğini biçti. Geceye katılanların çokluğu, sevgi ve saygının büyüklüğü ustayı mutlu etti. Başkan İsmail Ünal salonun imkanlarını genişletme sözü verdi.

Arena, Gen-Ar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında yaptığı çalışmaların ardından Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan’la birlikte Devekuşu Kabare’yi kurarak ülkemizde kabare kültürünün temelini atan, tiyatro, sinema oyuncusu, yönetmen, komedi sanatının yıldızı Zeki Alasya için hazırlanan geceyi aynı sahneyi paylaşan oyuncu Nilgün Belgün sundu.

Halit Kıvanç’ın “Onlar dünyaya mutluluk vermek için gelmişler” sözleriyle başlayan etkinlikte Zeki Alasya hayatta ve sanatta olduğu gibi hep Metin Akpınar ile birlikte anıldı. Metin Akpınar, “Biz yola çıktığımız gibi Zeki’yle hiç ayrılmadık. Zeki’nin güzellikleri anlatmakla bitmez, sevgili arkadaşım, yoldaşım, kardeşim” diyerek arkadaşını kucakladı. Akpınar, özellikle de bugüne seslenen “Hamlet”, “Gergedan”, “Vatan Kurtaran Şaban” oyunlarında yaşadıkları traji komik olayları anlatarak; “ Allah bizi vatan kurtaran Şabanlardan korusun” dedi.

Sinema yazarı Atilla Dorsay ve oyuncusu Hülya Koçyiğit “Dikenli Yol” filmini örnek vererek onun sadece oyuncu olarak değil yönetmen olarakta çok titiz, sevecen, cesur ve başarılı olduğunu vurguladılar.

Cezmi Baskın, Erdal Salihoğlu, Ferdi Merter, Halit Akçatepe, Levent Ülgen, Mete Alpman, Metin Akpınar, Orhan Topçuoğlu ve Zihni Göktay’ın konuşmacı olarak katıldığı geceye Ahmet Gülhan dostluk mesajıyla katıldı. Anılarla bezeli konuşmalarda Zeki Alasya’nın verici, hiç eğilip bükülmemiş, taviz vermeyen, bir sanatçı, usta ve dost olduğunun altı çizildi.

Zeki Alasya’nın rol aldığı unutulmaz oyun ve filmlerden görsellerin yanı sıra özel yaşamından karelerin de yer aldığı dia gösterisi, kızı Zeynep Alasya Göltekin ’nin piyanist eşi Alpay Göltekin ve topluluğuyla söylediği sevdiği şarkılar ve torunu minik Ali’nin sevgi sözleri Zeki Alasya’yı olduğu kadar salonu da duygulandırdı.

Geceye eşi Jülide, önceki eşi Oya ve tüm ailesiyle gelmekten, salonun her yanından taşan hayranlarıyla, dostlarıyla olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Zeki Alasya; “Hataları, eksiklikleri, pürüzleri atabildiğim kadar hayatımdan attım. Öğrencilerime, iyi isan değilseniz çok iyi oyuncu olmanızın hiç kıymeti yok derim. İyi insan olmayan iyi sanatçı olabilir mi?” sözleriyle ayakta alkışlanarak geceyi noktaladı.

Fotoğraf: Şenol Kaşıkçı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler