'Başbakan Tevrat'ı dikkatli okusun'

CHP'li Hakkı Süha Okay, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e "Tevrat'ın 6. emrini okuyarak öldürmeyeceksiniz" diye çıkışan Erdoğan'a, "Tevrat'ta 8. emir çalmayacaksın, 9. emir yalan söylemeyeceksin, 10. emir de başkasının hakkına el atmayacaksın. Erdoğan Tevrat'ı dikkatli okusun" dedi.

Yayınlanma: 08.02.2009 - 18:34
Abone Ol google-news

CHP TBMM Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Zonguldak'ta Karaelmas Can Polat Pamay Salonu'nda düzenlenen partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında AKP'ye yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki çıkışı hakkında konuşan Okay, Erdoğan'ın Tevrat'ı eksik okuduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Davos, ülkenin gündemine geldi. Moderatör haksızlık yaptı. Bu moderatörün haksızlığıyla başbakan milli kahraman olacağını zannetti. Benim için Davos'ta şu önemliydi, başbakan, İsrail Cumhurbaşkanı'na 'Tevrat'ın 10 emrinden 6. emrini okuyarak öldürmeyeceksiniz' dedi. Şimdi buradan soruyorum, madem eline Tevrat'ı aldın, ilgin var, ben de Tevrat'ın 8., 9. ve 10. emrini hatırlatacağım. 8. emir çalmayacaksın, 9. emir yalan söylemeyeceksin, 10. emir de başkasının hakkına el atmayacaksın. Onun için sayın başbakan, Tevrat'ın 6. emrinden sonrasını dikkatli okusun.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İzmit'te yaptığı konuşmada, ''CHP, dini siyasete alet ediyor'' biçiminde eleştiride bulunduğunu belirten Okay, şunları kaydetti:

''CHP, toplumu inanlar, inanmayanlar, dindar olanlar ya da olmayanlar diye ayırmamıştır. Partimizin, Anayasa Mahkemesi'nin 6 ay öncesine kadar vermiş olduğu irticanın odağı olduğuna dair tespit eden mahkeme kararı da yoktur. AK Parti, dini siyasete alet etmeyi, siyaseti dinselleştirmeyi, dini siyasallaştırmayı kendi marifeti olarak saysın. Bunun çok örneği var, geldiği süreçte kapatılan 3 parti vardır ve AK Parti de bunların devamıdır.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler