Carminho, İş Sanat'ta

Genç yaşına rağmen çağdaş fadonun en başarılı temsilcilerinden biri olarak gösterilen Carminho, yarın İş Sanat'ta konser verecek.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 10:33
Abone Ol google-news

Geleneksel fadoyu Brezilya müzikleri, caz, pop ve rock gibi farklı türlerle buluşturmasıyla dikkati çeken Carminho, gerçek şöhreti ilk kez İspanya'da, Pablo Alboran'ın Perdoname şarkısına eşlik ederek kazandı. Carminho'nun yıldızı daha sonra çıkardığı ''Fado ve Alma'' albümleriyle Portekiz'de de parladı. İki albümünün de büyük başarısıyla uluslararası bir fado yıldızı olarak Portekiz'in geleneksel müziklerini tüm dünyaya tanıtan genç sanatçı Carminho, hayranlarıyla İş Sanat'ta buluşacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lisans öğrencilerinden oluşan Senfoni Orkestrası da şef Erdem Çöloğlu yönetiminde sezonun ikinci konserini yarın Fulya Sanat'ta verecek.

Şefsiz orkestra Spira Mirabilis, 23 Şubat'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'unda seyircileri bugüne kadar dinlemedikleri Mendelssohn İtalyan Senfonisi sunacak.

Opera ve bale

Avrupa'nın en iyi bale popluluğu seçilen Rus Devlet Balesi de ''Kuğu Gölü ve Klasik Balenin Unutulmaz Eserlerinden Bir Kolajla'' 22 ve 24 Şubat'ta TİM Show Center'da sahne alacak.
Topluluk, ''Kuğu Gölü''nü 22 Şubat Cuma günü saat 21.00 ve 23 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'te sergileyecek. Klasik eserlerden oluşan kolaj ise 23 Şubat Cumartesi günü saat 21.00 ve 24 Şubat Pazar günü saat 15.00'te izlenime sunulacak. 



Türkiye'ye ilk kez gelen topluluk, 

1981'de Irina Tichimirova tarafından kuruldu. Moskova Balesi, 1984'te kendisi de dünya çapında bir bale dansçısı olan Rusya Devlet Sanatçısı Viacheslav Gordeev'in yönetime gelmesiyle adeta yeniden doğdu. 1989'dan itibaren 'Rus Devlet Balesi' adıyla dünya turnelerine çıkmaya başlayan grup, 1991'de ''Avrupa'nın en iyi bale topluluğu'' seçildi. Bugüne kadar aralarında Fransa, Almanya, İngiltere, ABD, Meksika, İtalya, Çin, BAE, İsviçre, Mısır, İsveç, Danimarka, Japonya ve Avusturya'nın da bulunduğu birçok ülkede turneye çıkan topluluk, Almanya'da tek bir turne boyunca 100 binin üzerinde seyirci çektiği için ''Altın Bilet'' ödülüne layık görüldü. Felsefe ve şiirselliğin performanslarına yansıyan birleşimi, topluluğun repertuvarını her yaştan, her kültürden ve her zevkten seyirci için ilginç kılıyor.

Kadıköy Süreyya Operası'nda ''Öldüren Aşk'' operası, 26 ve 28 Şubat'ta izlenebilecek.

Tiyatro


İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncuları, Küçük Sahne'de yarın, 22 ve 24 Şubat'ta ''Düğün Şarkısı'', 26, 27 ve 28 Şubat'ta 'Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk'', Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde yarın, 23 ve 24 Şubat'ta ''Inishmorelu Yüzbaşı'', Cevahir Salon 1'de yarın, 23 ve 24 Şubat'ta ''Sidikli Kasabası'', 26, 27 ve 28 Şubat'ta ''Ölüleri Gömün'', Cevahir Salon 2'de yarın, 23 ve 24 Şubat'ta ''Yağmur Durduğunda'', 26, 27, 28 Şubat'ta ''Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını'', Üsküdar Tekel Sahnesi'nde yarın, 22, 23, 24, 26 ve 28 Şubat'ta ''Çehov Makinesi'', Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde yarın, 23, 24, Şubat'ta '' Açıl Kafam Açıl'' oyunlarını sahneleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda yarın, 23, 24 Şubat'ta Ümraniye Sahnesi'nde ''Vişne Bahçesi'', Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ''Hedda Gabler'', Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ''Yaşam Ne Yaşar Ne Yaşamaz'', Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ''Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum'', Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde ''Perşembenin Hanımları'', Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde ''Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi'' adlı oyunlar izlenebilir.

Ayrıca yarın, ''Venedik Taciri'' Tiyatro Pera'da, ''Babaannem 100 Yaşında'' Sefaköy Kültür Sanat Merkezi'nde, ''Yanlışlıklar Komedyası'' Afife Jale Sahnesi'nde, 23 Şubat'ta ''Yan Sokağın Akıllı Kedileri'' Oda Tiyatrosu'nda, ''1881'' Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda, ''Çanakkale Mahşeri'' Bağlarbaşı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

Sergiler


Funda Alkan, Yeni Anıt, Ahmet Duru, Eceşan Erdem, İsmail Anıl Güzeliş, Ahmet Sait Kaplan, Hakan Kırdar, Gülay Yaşayanlar ve Orhan Yıldız'ın katılımıyla düzenlenen ''Salt Soyut'' isimli sergi, yarın, Mixer Arts'da sanatseverlere kapılarını açıyor.
''Salt Soyut'' sergisinde resim ve heykel değil, video, video mapping, rölyef ve malzeme ağırlıklı resim yorumları da görülebilecek.

Nafi Çil ve Nazan Kuşçu'nun resim sergisi, Galeri Espas Sanat Galerisi'nde 26 Şubat'tan itibaren ziyaret edilebilir.

Çocuklar için

''İçerisi Dışarısı'' isimli çocuk oyunu 23 Şubat'ta Akbank Sanat'ta minik izleyicilerle buluşuyor.
Oyunun konusu ise şöyle:

''İçerisi dışarısı olmuş, dışarısı da içerisi. O zaman nerede başlayıp nerede bitiyor bu hikaye? Havada mı? Karada mı? Yoksa denizde mi? Edie, dünyayı dolaşıp harika yerlere seyahat etmeyi seven bir kaşiftir. James de bir kaşiftir ama dünyayı odasından keşfetmeyi tercih eder. İkisi de hikaye anlatmayı çok sever ve aynı bisküviye bayılırlar ama hiç tanışmamışlardır. Ta ki o gün gelene kadar.''

Prof. Dr. Hasan Erkek tarafından Andersen'in'' Çirkin Ördek Yavrusu'' masalından hareketle ve çağdaş bir bakış açısıyla yeniden yazılan, ''öteki'' kavramının farklı katmanlarda işlendiği oyun 23 ve 24 Şubat'ta Kenter Tiyatrosu'na sahnelenecek.

TİM Fettah Aytaç Salonu'nda 23 Şubat'ta ''Sindirella'', 24 Şubat'ta ''Öz Ülkesi- Oz Büyücüsü'' izlenebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler