Şam'da büyük patlama: 51 ölü

Suriye'nin başkenti Şam'ın Mezra'a bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 51 kişinin öldüğü bildirildi.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 10:53
Abone Ol google-news

Suriye devlet televizyonu, kentin Mezra'a bölgesindeki Abdullah Bin Zübeyir Okulu ile Haresta ve Duma minibüs durakları yakınında bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu 31 kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Saldırıda iki binanın tamamen yıkıldığını belirten televizyon kanalı, bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının sevk edildiğini kaydederek, patlama bölgesinde 17 aracın içindekilerle beraber yandığını ve 40 araçta da hasarın oluştuğunu aktardı. Patlamada büyük maddi hasarın meydana geldiğini vurgulayan Suriye devlet televizyonu, patlamayı "terör" gruplarının gerçekleştirdiğini belirtti.

Bölgedeki görgü tanıkları, Mezra'a bölgesindeki ilk patlamanın ardından daha sonra 3 patlamanın daha meydana geldiğini ve bölgedeki tüm yolların trafiğe kapatıldığını dile getirdi.
Patlama bölgesine yakın yerler arasında Rusya Büyükelçiliği ve Hayat Hastanesi ile Baas Partisi şubesi bulunuyor.

Gaddah'dan Esed'e suçlama

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'nun (SMDK) Ürdün Siyasi Bürosu üyesi Muhammed Gaddah, Şam'daki patlamalar için ''Esed yönetimi tarafından muhalefeti kötü duruma düşürmek için yapılmış çirkin bir saldırı'' ifadesini kullandı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de basın açıklaması yapan Gaddah, söz konusu patlamanın Suriye yönetimindeki bazı yetkililerin Rusya'ya gideceği bir dönemde meydana geldiğine dikkati çekerek, ''Esed yönetimi muhalefeti suçlayarak, Rusya'da siyasi üstünlük elde etmek istiyor'' dedi.

Suriye'nin başkenti Şam'ın Mezra'a bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 31 kişinin öldüğü bildirilmişti. Patlamada büyük maddi hasarın meydana geldiğini vurgulayan Suriye devlet televizyonu, patlamayı "terör" grubu olarak nitelendirdiği silahlı muhaliflerin gerçekleştirdiğini iddia etmişti.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler