Beşiktaş'ta riskli alan protestosu

Bir grup yurttaş, Küçükçekmece Kanarya mahallesindeki evlerinin bulunduğu alanın ''riskli alan'' ilan edilmesini Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde protesto etti.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 13:20
Abone Ol google-news

Küçükçekmece'den otobüslerle Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerindeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önüne gelen bir grup yurttaş, ''riskli alan'' kararının yeniden değerlendirilmesi istemiyle dilekçe verdi. Mahalle sakinleri tarafından yazılan 600 dilekçe, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

''Küçükçekmece Kanarya Mahallesi sınırları içinde bulunan ve Bakanlar Kurulu karar ekindeki ekli krokide sınırları ve koordinatları gösterilen alanın 'riskli alan' ilan edilmesi kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 120 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2. maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 28.01.2013 tarihinde kararlaştırılmıştır. 6 Şubat 2013 günlü Resmi Gazete'de yayınlanmış olan Bakanlar Kurulu Kararı'nın kaldırılmasını, halkıyla uzlaşı içerisinde, mahallemizin sosyo ekonomik dokusuyla uyumlu bir plan ve uygulama süreci oluşturulması yönünde ve sürecin halkın katılımıyla desteklenmesini talep ediyorum.''

''Riskli alan'' ilan edilen alanda evi bulunan Ayten Sargın, oturdukları yerin daha önceden kentsel dönüşüme girdiğinin ifade edildiğini belirterek, ''Evimizin olduğu yer, çıkarılan kanunla riskli alan ilan edildi. Bu riskli alan ilan edilmesinin sebebini araştırıyoruz. Oturduğumuz yerler taş ocakları bölgesi, zemini en sağlam bölge. Neden riskli alan ilan edildi? Onu öğrenmek istiyoruz. Evlerimizin yıkılacağı söyleniyor. Bundan endişeliyiz. Evlerimiz yıkılırsa nereye gideriz'' diye konuştu.

Kanarya Mahallesi'nde 60 yıldır yaşadığını belirten Bülent Berol ise tapuları olduğunu ifade ederek, ''Tapumuz vardı. Daha sonra bunların iptal edildiği söylendi. Son bir kaç yıl içinde çevremizde yeni yapılan binalar var. Riskli ise bunlara nasıl izin verildi? Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edildiği söyleniyor. Buralar yıkılırsa başka gidecek bir yerimiz yok'' ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler