Ev ve işyerleri yağmur altında kaldı

Muğla'da etkili olan şiddetli yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Su seviyesinin yarım metreye ulaştığı Karabağlar Mahallesi'nde oturan bir grup öğrenci, evlerine traktörle ulaşabildi. Muğla'nın Milas ilçesinde de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle, Karya dönemine ait Zeus Karios Tapınağı'nın istinat duvarı çöktü.

Yayınlanma: 09.02.2009 - 07:18
Abone Ol google-news

Muğla'da gece saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağış sonrasında, kent merkezine 3 kilometre uzaktaki Karabağlar Yaylası'nda su seviyesi yarım metreye ulaştı. Bunun üzerine Karabağlar Mahallesi ile kent merkezi arasında ulaşım traktörler yardımıyla sağlanmaya başladı.

Yağışın şiddetini artırması üzerine, ulaşıma kapanan yolu kullanan bir okul servisi, öğrencileri evlerine yaklaşık 1 kilometre mesafede bıraktı. Öğrenciler, traktörlerin arkasına bağlanan römorklarda yağmur altında yaptıkları yolculuğun ardından yarım saatte evlerine ulaşabildi.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Kadem, 2 yıldır Karabağlar Mahallesi'nde yaşadığını belirterek, ''Her yağmurun ardından bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Günlük ihtiyaçlarımızı karşılamaya traktörle gidiyoruz'' dedi. Mahalledeki öğrencileri, su seviyesinin yarım metreye ulaştığı noktadan alarak evlerine ulaştıran traktör sürücüsü Adem Koçak ise çocukların eğitimlerini aksatmaması için bu yönteme başvurduklarını söyledi.
Bu arada, traktör sürücülerinin öğrencilere, evlerine giderken kullanmaları için çizme dağıttığı da gözlendi.

95 Kilogram yağış düştü

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, şubatın ilk haftasında kentte metrekareye 95 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Kentte son 6 saatte ise metrekareye 28.8 kilogram yağış düştüğüne dikkati çeken yetkililer, ''Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye'de kuvvetli yağış bekleniyor. Yağış, önümüzdeki birkaç saat içinde şiddetini artıracak. Vatandaşların ve ilgililerin ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesine karşı tedbirli olmaları gerekiyor. Yağışlar hafta boyunca sürecek'' dedi.

 

Zeus Tapınağı'nın istinat duvarı çöktü

Milas'ta etkili olan yağış günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. İlçede son 24 saatte metrekareye 38 kilogram yağış düştü. Aralıksız devam eden şiddetli yağış nedeniyle Tabakhane Caddesi'nde bulunan ve Karya dönemine ait 2 bin 500 yıllık Zeus Karios Tapınağı'nın istinat duvarı çöktü. Çöken duvar ve toprak nedeniyle Tabakhane Caddesi araç trafiğine kapandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler