Kendi kendini tamamlamak

Matisse, Modigliani, Monet, Picasso gibi klasik ressamlara gönderme yapan bu animasyon insanın yaşamını kendisinin biçimlendirdiğini etkileyici bir anlatımla yansıtıyor.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 15:54
Abone Ol google-news

Tablonun içindeki şatoda yaşayan, erki ellerinde tutan tastamamlar kendilerini yarımlardan, eskizlerden çok üstün görürler, onları sürekli aşağılarlar, şatodaki eğlencelerine davet etmezler. Yarım Lola şatonun ve bahçenin dışında değişik bir yaşam olduğuna yürekten inanmaktadır. Yarım Claire’le tastamam Ramo ise birbirlerini çok sevmektedirler.

Ayrıcalıklı tastamamlar ressamın yarımları, eskizleri bitirmek için geri dönmeyeceğini ilan edip düzeni sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını açıklarlar. Ramo Claire’e olan aşkı yüzünden öteki tastamamlardan değişik düşünür, o birgün ressamın gelip tablosunu bitirmesini bekler. Lola, Ramo ve eskiz Plume ressamı bulmak üzere ormana doğru yola çıkarlar.

Bu arayışın ve yaratıcı yolculuğun sonunda renkli boyalarla döndüklerinde yarımlarla eskizler kendi kendilerini boyayıp tamamlarlar.

Bu başarılı animasyonun Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, karakterlerin yaratımı, çalışma metodu, seslendirme, görüntü kompozisyonu, üç boyutlu sahneler, özel efektler, öykü taslakları, fotoğraf galerisi, fragman yer alıyor.

Le Tableau (Mutluluğa Boya Beni) Yönetmen: Jean-François Laguionie Grafik tasarım: Jean Palenstijn, Rémi Chayé, Julien Bisaro, Jean-François Laguionie Müzik: Pascal Le Pennec / 2011, 76 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler