''KESK'e dokunma'' eylemi

Yüksel Caddesi'nde toplanan KESK Ankara Şubeler Platformu üyesi grup "KESK'e dokunma" eylemi yaptı.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 17:09
Abone Ol google-news

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, KCK ve DHKP-C'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan sendika üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

Yüksel Caddesi'nde toplanan KESK Ankara Şubeler Platformu üyesi grup, ''Gözaltılar serbest bırakılsın'', ''Korkmuyoruz susmayacağız'' ve ''KESK'e dokunma'' yazılı pankartları açtı.

Meşaleler yakıp, sloganlar atarak Sakarya Caddesi'ne yürüyen gruptakiler adına konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, operasyonların sendikayı itibarsızlaştırma ve kriminalize etmeye yönelik olduğunu öne sürdü.

Arkadaşlarının suçu bulunmadığını savunan Özgen, bu tür operasyonların hukuksuz olduğunu savunarak, sendika üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

Özgen, DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınanlara destek vermek amacıyla yarın Ankara Adliyesi önünde toplanacaklarını bildirdi.

KESK Ankara Şubeler Platformu adına konuşan İsmail Kaygusuz da sendika üyelerine yönelik tutuklama ve gözaltıların keyfi olduğunu, operasyonun sendikal mücadelelerine karşı yapıldığını iddia etti.

Kaygusuz, KESK'in her türlü hukuk dışı uygulamanın karşısında olmaya devam edeceğini belirterek, ''Gözaltına alınan, tutuklanan üyelerimizin haklarını her zeminde koruyup savunmaya devam edeceğiz. Bu ülkede insanca yaşam oluşuncaya, demokratik haklar ve özgürlükler yerine oturuncaya kadar mücadelemiz devam edecek'' dedi.

Sendika üyeleri açıklamaların ardından dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler