ABD'de Yıldız Savaşları hayranlığı bitmek bilmiyor

Ünlü Yıldız Savaşları filminin yılmaz, gözüpek savaşçıları ''Jedi şövalyeleri'', ABD'nin San Francisco kentinde kurulan kursta yaşatılıyor.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 21:58
Abone Ol google-news

Bir grup Yıldız Savaşları filmi hayranı, en gözde silahları olan ''ışın kılıçlarıyla'' San Francisco'da kurdukları yakın dövüş koreografi sınıfında Jedi eğitimlerini sürdürüyor.
Golden Gate Knights (Altın Kapı Şövalyeleri) adlı okulda hocalığı ise uzak doğu dövüş sanatları ve sahne dövüş sanatı geçmişi olan, kendini ''Jedi Ustası'' olarak tanımlayan Alain Bloch yapıyor.

Dans stüdyosunda Yıldız Savaşları'nın unutulmaz film müziği eşliğinde öğrencilerini eğiten, ''Luke Skywalker'' kıyafeti içindeki Bloch, elindeki neondan yeşil ışık saçan kılıcıyla ''yarma'' tekniğini gösterirken bir yandan da ''Her zaman önünüze dikkat edin'' diyerek öğrencilerini uyarıyor.

Öğrenciler de Bloch'un yol göstericiliğinde bir yandan ''yarma'' ve ''karşılama'' tekniklerini öğreniyor, diğer yandan biraz egzersiz yapmış oluyor.

Kursun katılımcılarından bir çift, içinde bulundukları durum bazılarına garip gelse de benimsediklerini, hatta kendilerine şüpheyle yaklaşan bazı kişileri de ''Jedi ocağına'' kattıklarını belirtti.

Öğrencilerden Julio Reyes ise ''Önceleri biraz gülüyorlar çünkü bunun aptalca olduğunu düşünüyorlar. Sonra 'Aslında bu biraz havalı' dermiş gibi oluyorlar'' dedi.
Ancak Jedi eğitiminde olanların hepsi ''gücün iyi tarafında'' değil. Kursa katılanlar arasında ''gücün karanlık tarafına'' ilgi duyanlar da bulunuyor.

Gary Ripped adlı bir öğrenci, filmin korkutucu karakteri ''Darth Wader''e duyduğu hayranlığı, ''Ben Vader'i seviyorum. İşte o kadar. Onun sesini, hareket etme tarzını ve gücünü. Onun o güçlülüğünü beğenmiştim'' sözleriyle dile getiriyor.

Yeni Yıldız Savaşları filmi yolda


Bilimkurgu dalında tartışmasız ayrı bir yeri bulunan Yıldız Savaşları filmine hayranlarının duyduğu ilgi film yapımcılarının da gözlerinden kaçmış değil.

Aslında ünlü Walt Disney stüdyoları, yeni bir Star Wars filmi çekmek için kolları sıvamış durumda. Disney, Star Wars filmlerinin yanı sıra Indiana Jones seri filmleri gibi klasiklere imza atmış film ve dizi film yapım şirketi LucasFilm'e kasım ayında 4,5 milyar dolar (yaklaşık 8 milyar TL) ödeyerek, filmin tüm haklarını satın aldı.

''Star Wars: Episode VII, Toy Story 3'' adıyla gösterime girecek filmin yönetmeniyse başka bir bilimkurgu klasiği olan Star Trek (Uzay Yolu) filmindeki çalışmasıyla adından söz ettiren ünlü yönetmen JJ Abrams olarak belirlendi. Ünlü senaryo yazarı Michael Arndt'a ise yeni çekilecek filmin senaryo yazarlığının teklif edildiği biliniyor.

Orjinal Star Wars filmlerinde unutulmaz Luke Skywalker karakterini canlandıran Mark Hamill ise ET Online adlı internet sitesine yaptığı açıklamada, LucasFilm şirketinin başkanı Kathleen Kennedy ile bir araya gelerek, yeni filmde Luke Skywalker karakterini yeniden canlandırma konusunu görüşeceklerini teyit etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler