Canikli 2-B'de rayiç bedel yüzdesini açıkladı

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, tarımda kullanılan 2-B arazileri için rayiç bedelin yüzde 70 olarak değil, yüzde 50 olarak uygulanacağını söyledi.

Yayınlanma: 22.02.2013 - 14:56
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, bir grup AKP milletvekiliyle düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif ile tarım arazileri için özel bir imkan getirildiğini söyledi.

Büyüklüğüne bakılmaksızın, tarımda kullanılan 2-B arazileri için rayiç bedelin yüzde 70 olarak değil, yüzde 50 olarak uygulanacağını belirten Canikli, şöyle konuştu:

''Teklifle, bütün araziler için ödeme süreleri uzatılmaktadır. Hem tarım arazileri hem de tarım arazisi olmayan yerler için ödeme süreleri uzatılmaktadır. Şu andaki kanuna göre taksitli satışlar için mücavir alanlarda 3 yıl olan ödeme süresi 5 yıla çıkarılıyor, 4 yıl olan mücavir alan dışı yerlerdeki ödeme süresi 4 yıldan 6 yıla çıkarılıyor.
Taksitli satışlarda peşin ödeme miktarı da yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkarılmaktadır, ancak bu tarım arazileri için geçerli değildir. Tarım arazilerinde hak sahipleri taksitli ödemeyi tercih etmeleri halinde, yine yüzde 10 peşinat ödeyecekler.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler