'Doktorlara yumruğu atanlar Başbakan ve Sağlık Bakanı'dır!'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın gazetecilere yaptığı açıklamada; "Doktoru hastaya düşman olarak gösteren ve doktorun özlük haklarıyla sağlık politikası arasında bir çelişki varmış gibi tanıtan anlayış, bugün ortaya çıkan sağlık terörünün de başlıca sorumlusudur. Doktora o yumruğu atan o şahıs değil, o politikaları yürüten Başbakan ve Sağlık Bakanı'dır." dedi.

Yayınlanma: 22.02.2013 - 20:21
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan, Kurşunlu Belediyesi'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran partinin CHP olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın amacının vatandaşın dinini öğrenmesine yönelik gerekli eğitim çalışmalarının yürütülmesini sağlamak olduğunu belirten Günaydın, ''Diyanet'i kuran parti olarak, bu kurumun amacına uygun bir şekilde yürümesinden ve hizmetlerini vermesinden yanayız. Dolayısıyla bu alandaki görüşümüzü daha evvelden ifade ettiğimiz şekilde muhafaza ediyoruz'' diye konuştu.

Günaydın, İnegöl'de sağlık çalışanlarına yönelik saldırı hakkında görüşlerinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

''Türkiye'nin her tarafından, her gün dayak yiyen bir doktor, bir hekim, bir hemşire görüntüsü televizyon ekranlarına yansıyor. Bu, tesadüf değildir. Vatandaşla doktorun arasını bozmaya yönelik bir propaganda bizzat Başbakan ve Sağlık Bakanı tarafından yıllardır yürütülmektedir. Doktoru hastaya düşman olarak gösteren ve doktorun özlük haklarıyla sağlık politikası arasında bir çelişki varmış gibi tanıtan anlayış, bugün ortaya çıkan sağlık terörünün de başlıca sorumlusudur. Sağlıkta özelleştirmeyi teşvik etmek, özel hastaneler üzerinden kamunun yükünü sürekli artırmak ve sorumluyu da doktor olarak göstermek anlaşılabilir bir tutum değildir. Dolayısıyla yalnız Sağlık Bakanı'nı değiştirerek bu alanda bir mesafe almak asla mümkün de değil. AKP'nin yapması gereken bu alanda bir öz eleştiriyi ortaya koymak ve sağlık çalışanlarından özür dilemektir. Çünkü doktora o yumruğu atan o şahıs değil, o politikaları yürüten Başbakan ve Sağlık Bakanı'dır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler