Yelkende 'rota' kırılmadı

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, fikir ayrılığına düştükleri 7 yönetim kurulu üyesinin istifasının ardından yedek listeden yönetime dahil ettikleri yeni isimlerle hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Yayınlanma: 23.02.2013 - 12:29
Abone Ol google-news

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, kısa bir süre önce federasyon yönetim kurulunda yaşanan istifaları değerlendirdi. Başkan Gençtürk, istifa eden Duriye Özlem Akdurak, Adnan Yurdum, Nevzat Taşkın, Feyyaz Ünal, Ferit Esen, Tolga Yağlı ve Sedef Köktentürk'ün yerine, yedek üyeler Eren Cicioğlu, Enver Çoban, Okay Kılıç, Erhan Uzun, Birsen Kızılırmak, Murat Suluoğlu ve Ardan Aksade'yi asil listeye dahil ettiklerini belirtti.

Federasyonun genel kurulunda seçildikten sonra ekibiyle, hedefleri ve planları doğrultusunda toplantılar yaptıklarını aktaran Gençtürk, anlaşamadıkları konular olduğunu, ancak aralarında herhangi bir kırgınlık bulunmadığını ifade ederek, ''Yaptığımız toplantıda almakta zorlandığımız kararlar oldu. İstifa eden arkadaşlarımız yaptıkları çalışmalarla federasyona faydalı oldular. Dört ay süresince istisnasız hizmet verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum'' dedi.

 

'Yol haritamız belli'

Önlerinde yoğun bir çalışma dönemi olduğunu anlatan başkan Gençtürk, Akdeniz Oyunları öncelikli olmak üzere, 2016'daki olimpiyatlar için belirledikleri hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek şunları söyledi: ''Bizim yol haritamız belli. Hedefimiz, sporcularımızı öncelikle Akdeniz Oyunları'na hazırlamak. 2016 Olimpiyatları'na kadar da hazırlanacağımız uzun soluklu çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalar içinde, göreve geldiğim arkadaşlarımızla devam etmek isterdim, ancak ayrı düştüğümüz konular oldu. Kendilerinin de bu nedenle ayrıldığını tahmin ediyorum. Biz başladığımız gibi yolumuza devam ediyoruz.''

 

'Yedi yeni arkadaşımız aynı heyecanı bizimle yaşayacak'

Başkan Gençtürk, yönetim kuruluna aldığı 7 yeni ismin kendilerine verilen görevler için hazır olduklarını ifade etti. Yönetim kurulu asil listesine giren yeni isimlerle bir toplantı yaptıklarını kaydeden Gençtürk, ''Yeni arkadaşlarımız da artık aynı heyecanı bizimle yaşayacaklar. Onlarla bir toplantı yaptım ve hepsinin hazır olduğunu gördüm. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz'' diye konuştu.

 

'Yarı yolda bırakılmış gibi bir düşünceye sahip değilim'

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, seçimlerin üzerinden henüz 4 ay gibi bir süre geçmesiyle yaşanan istifaların ardından, yarı yolda bırakılmış gibi bir düşünceye sahip olmadığını vurguladı.

Herkesin iyi niyetle Türk yelken sporuna katkı verebilmek için çalıştığını anlatan Gençtürk, ''Böyle bir düşünceye sahip değilim. Arkadaşlarımız da iyi niyetli insanlardı. Kısa bir süre içerisinde anlaşamayacağımızı düşündüler, dilekçelerini yazıp istifalarını verdiler. Biz de bunu uygun gördük'' dedi.

Başkan Gençtürk, yapacakları çalışmalarda yönetim kurulundan ayrılanların her zaman fikirlerine açık olduklarını, görüş alışverişinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler