Gazetelerde Bugün

İstanbul'daki çok sayıda okulda cuma günü fiili tatil yaşanıyor. Haber, "Öğrenciler cumaya öğretmen 'Hicret'e" başlığıyla Cumhuriyet'in manşetinde.

Yayınlanma: 24.02.2013 - 07:41
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Öğrenciler cumaya öğretmen 'Hicret'e

Bağcılar’da, 30’dan fazla okulda öğretmenler, sınıflara türbanla giriyor. Bu durum, Bahçelievler, Güngören, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu ve Esenler’e de sıçramış durumda. Tüm derslere türbanla giren kız öğrencilerin bulunduğu okullar da var. Öğretmenlerin, okul müdürlerinin verdikleri şikâyet dilekçeleri hakkında il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince hiçbir işlem yapılmıyor.


HÜRRİYET


İmralı'ya Tespih

İmralı'ya hediye olarak tespih ve kalem götüren BDP heyeti, Öcalan'ın ''Umarım PKK'nın elindeki tutsaklar en kısa zamanda ailelerine kavuşurlar'' mesajıyla döndü.


MİLLİYET

İmralı'dan 1 adım 1 istek

BDP'lilerin dünkü İmralı ziyaretinin ardından Öcalan, örgütten elindeki rehineleri serbest bırakmasını, devletten de 4. Yargı paketinde revizyona gitmesini istedi.


VATAN

Eve dönüş umudu


VATAN, BDP heyeti İmralı'ya giderken PKK'nın elindeki kamu görevlileri için çağrı yapmıştı. Öcalan dün bu isimler için 'Bırakılsınlar' mesajı gönderdi...


RADİKAL

İmralı'dan üç mesaj

İmralı'ya giden ikinci heyet Abdullah Öcalan'dan üç önemli mesaj aktardı.


AKŞAM

Altına baskın


Sabiha Gökçen'de nefes kesen gece yarısı operasyonu... Aşkabat uçağına yüklenmek üzere şifreli dev kasalara gizlenmiş 1.3 ton laçak altın bulundu. Gönderici firma Polimeks, beyan edilen ürün 'lavabo'ydu.


SÖZCÜ

Türklükten utanan hemen çeksin gitsin

''AKP Milletvekili Hakan Şükür'ün ''Ben Türk Değilim'' sözleri infial yarattı, vicdanları yaraladı.

 

HABER TÜRK

Aradan sıyrılan zenci Türkleriz


Erdoğan, ''Her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız'' sçzlerini eleştiren Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.


POSTA

Eve dönecekler


Terörün bitirilmesi için Abdullah Öcalan'la başlatılan görüşmeler kapsamında dün 3 BDP Milletvekili İmralı Adası'na gitti. Abdullah Öcalan, BDP'liler aracılığıyla PKK yönetiminde örgütün elinde rehin tutulan 16 asker ve sivilin serbest bırakılması yönünde talimat verdi. Öcalan, PKK'ya bir de 'ateşkes planı' gönderdi.


BİR GÜN

Hollandalı genç hapiste unutuldu


Hollanda'da çocukken işlediği iddia edilen suç nedeniyle Türkiye'de tutuklanan Jamal Sahmi, iki yıldır İstanbul Maltepe Cezaevi'nde ülkesine iade edilmeyi bekliyor.


YENİ ŞAFAK

Rehineler eve dönecek


PKK'ya silah bıraktırma görüşmeleri kapsamında İmralı'ya giden BDP'ye heyeti, Kandil'de rehin tutulan kaymakam adayı, asker ve polislerin serbest bırakabileceği mesajıyla döndü. Örgüt, 4. Yargı Paketi Meclis'e sevkediltikten sonra 18 aydır elinde tuttuğu rehineleri teslim etmek için hazırlıklara başladı.


ZAMAN

'Anne sütü bankası' kuruluyor ilahiyatçılar uyardı


Bebek ölümlerini azaltmak için harekete geçen Sağlık Bakanlığı, 'anne sütü bankaları2 açmaya hazırlanıyor. Bağışlanacak sütler saklanıp ihtiyaç duyan bebeğe verilecek. Ancak ilahiyatçılar, sütkardeşler arasındaki evliliğin haram olduğunu belirterek, ''Hangi annenin hangi çocuğa süt verdiği kayıt altına alınmalı. Çocuk, sütannesini ve sütkardeşlerini tanımalı.'' diyor. 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler