CHP, yeniden işsiz gençlerle buluşacak

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tarafından, ''İşsizseniz İşimiz Sizsiniz'' sloganıyla 2011'de başlatılan ve bugüne kadar 16 ilde düzenlenen seminerlerle 8 bin 427 gence kişisel eğitim verilen ''GenceArtı Projesi'' yeniden başlıyor.

Yayınlanma: 24.02.2013 - 10:30
Abone Ol google-news

Proje Sorumlusu Nazlıaka, yaptığı açıklamada, projenin 17 Şubat 2011'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir etkinlikle başladığını hatırlattı.

Türkiye'nin geleceği olan gençlerin iyi eğitilmesini, meslek edinmesini ve çalışma hayatının içinde yer almasını öncelikli bir konu olarak gördüklerini anlatan Nazlıaka, ''Gençlerimiz iş bulma süreçleri uzadıkça, umutlarını da yitiriyorlar. Bu umutsuzluk da bir süre sonra iş aramaktan vazgeçmeye neden oluyor'' dedi.

Nazlıaka, projenin amacının gençlere iş arama süreçlerinde destek vermek olduğunu belirterek, gençlerin özgüvenlerini tazelemeyi hedeflediklerini ifade etti.

''Gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, yeni bir çevre edinmelerini sağlamak ve çalışma hayatına hazırlanmalarında yol göstermek istiyoruz'' diyen Nazlıaka, ''Bunu sağlamak için gençlerimize ücretsiz kişisel gelişim seminerleri veriyoruz, meslekleri ve sektörleri tanımaları için etkinlikler düzenliyoruz, kariyer danışmanlığı yapıyoruz'' diye konuştu.

Gençlerden gelen yoğun istek üzerine GenceArtı Projesi'nin eğitimlerine tekrar hız vereceklerini dile getiren Aylin Nazlıaka, ilk olarak 7 Mart'ta Ankara'da gençlerle buluşacaklarını söyledi.

Sonraki duraklar Adana ve Manisa


Bugüne kadar 16 ilde kişisel gelişim seminerleri ve meslek-sektör toplantıları düzenlediklerine dikkat içeken Nazlıaka, şöyle devam etti:

''Bu etkinliklerde 8 bin 427 gence kişisel gelişim eğitimi verildi. Ayrıca, seminer sonunda katılımcılara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imzalı katılım belgeleri veriyoruz. GenceArtı Projesi'nin web sayfası (www.gencearti.com) üzerinden düzenlenen canlı webinerlerle 970 gence çeşitli konularda eğitim verildi. Bugüne kadar toplam 158 genç iş danışmanlığı hizmetinden, 73 genç ise psikolojik danışmanlık hizmetinden faydalandı. Yine proje kapsamında 122 gence burs verilmesi sağlanırken, 62 gence de staj imkanı yaratıldı. 31 gencimiz ise GenceArtı etkinlikleri sonrasında iş bulduğunu bildirdi. Proje kapsamında 'Genç İşsizliği' temalı Kısa Film Yarışması da düzenledik. Yarışmaya 52 film katıldı, 16 filmin finale kaldığı yarışmada jüri değerlendirmesi sonucunda, ilk üçe giren filmlere para ödülü ve plaket verildi.''

Nazlıaka, ''İşsizseniz İşimiz Sizsiniz'' sloganıyla hareket eden GenceArtı Projesi'nin sonraki duraklarının ise Adana ve Manisa olacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler