Gül'ü protestoya hapis

Cumhurbaşkanı Gül'ü Kocaeli Üniversitesi'nde protesto eden 46 öğrenciye hapis cezası.

Yayınlanma: 26.02.2013 - 16:43
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, geçen yıl 6 Nisan'da Kocaeli Üniversitesi'ni ziyareti sırasında protesto edip, müdahale eden polislere direndikleri belirlenen 46 üniversite öğrencisi, 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampusü'nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu ile görüşürken, B Kapısı'nda toplanan bir grup öğrenci protesto gösterisi başlatmış, içeri girerek Rektörlük binasına yürümek istemişti. Öğrenciler, burada geniş önlem alan polis ekiplerinin oluşturduğu engeli aşma girişiminde bulunmuştu. Bunun üzerine polisler, tazyikli su, biber gazı kullanarak müdahalede bulunup, 55 öğrenciyi kargatulumba gözaltına almıştı.

Bu öğrencilerden 46'sı hakkında, Kocaeli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 10 aydır tutuksuz yargılanan 46 öğrenci hakkında dün karar açıklandı. 46 öğrenci, '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçunu işledikleri gerekçesiyle 5'er ay hapis cezasına çarpırılırken, 'polise mukavemet' suçlamasından ise beraat etti.

Mahkeme, öğrencilere verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5'er yıl süre ile denetime tabi tutulmalarına karar vererek, hükümle ilgili olarak Yargıtay yolunun da açık olmasını kararlaştırdı.

DHA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler