Sofuoğlu, yeni takımıyla hızlı başladı

Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sini birinci bitiren Kenan Sofuoğlu, ''Geçen sezon 4 rakibim vardı. Bu sezon ise İngiliz Sam Lowes'un motosikleti çok iyi'' dedi.

Yayınlanma: 28.02.2013 - 09:48
Abone Ol google-news

Avustralya'nın Melbourne kentindeki Phillip Island Pisti'nde yapılan sezonun ilk yarışında, en iyi zamanı elde edip kariyerinin 32. birinciliğini alan Kenan Sofuoğlu, sezona iyi başladığını söyledi.

Geçen sezon 4 rakibinin bulunduğunu, bu sezon ise Yakhnich Yamaha'nın İngiliz pilotu Lowes'un çok güçlü olduğunu belirten Sofuoğlu, ''Gerçekten beni çok zorluyor. Özellikle sıralama turlarında aramızdaki fark çok büyüktü. Yarıştan önce onunla baş edip edemeyeceğimden emin değildim'' diye konuştu.

Yarışın çok güzel geçtiğini ve yarışın başında Lowes'in kendisinden çok da hızlı olmadığını ifade eden milli motosikletçi, ''Bana bazı ataklar yaptı. Benim için ise son turlar önemliydi. Dereceleri geliştirerek onunla arayı açtım ve yarışı birinci bitirdim'' ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu, bu sezon yeni bir takımla yarıştığını hatırlatarak, ''Başlarda yaşadığımız sorunlar halloldu. Yine eksikliklerimiz vardı, ancak bir yarış sırasında aksilik yaşamadık. Takım da ben de hata yapmadım'' dedi.

Sezona iyi bir başlangıç yaptığını dile getiren Sofuoğlu, ''Unutulmaması lazım ki sezon çok uzun. Geçen sezon da ilk yarışı kazanmıştım ama ikinci yarışta sakatlık yaşadım ve sezon boyu sakatlıklarla uğraştım. İnşallah bu sezon aksilikler yaşamam ve sezonu başarılı bir şekilde tamamlarım'' diye konuştu.

 

'Hayır duası almak çok önemli'

Yarışlardan önce hayır duası almanın, kendisi için çok önemli olduğunu belirten Kenan Sofuoğlu, ''Genelde bütün yarışlardan önce insanları sevindiririm, ihtiyacı olan insanlara elimden geldiği kadar yardım ederim ve onların dualarıyla başarılı olacağıma inanırım'' ifadelerini kullandı.

İkinci yarış olan ve 10 Mart'ta yapılması beklenen Hindistan yarışının, takımların vizelerini yetiştirememeleri nedeniyle sezon sonuna kaydırıldığını, bu nedenle önünde 14 Nisan'daki İspanya yarışının bulunduğunu belirten Sofuoğlu, ''İspanya'nın hazırlıklarına henüz başlamadım, daha 1 ay var. Bir hafta dinleneceğim. Aksi halde yarışa konsantre olamıyorum'' dedi.

Fransız takım arkadaşı Fabien Foret'in de iyi bir pilot olduğunu, ancak yarışta mekanik bazı aksilikler yaşadığını ifade eden şampiyon motosikletçi, ''Yarıştan önce morali çok iyi değildi. Çıkışta da hata yapıp geride kaldı. Hafta sonunda motosikletinde benim bulduğum verileri kullandı. İşin doğrusu ben ona şu an yardım ediyor gözüküyorum. Ancak sonuçta eski dünya şampiyonu, iddialı bir pilot. İleriki yarışlarda daha iyi performans göstereceğini düşünüyorum'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler