Orduevlerine yeni düzenleme!

Fenerbahçe Orduevi'nin "Fenerbahçe Cumhuriyeti" olarak da nitelendirmesine de sebep olan orduevlerindeki üst düzey yapılanma sona erecek. Yeni düzenleme ile orduevlerinin satılması da gündeme gelebilir.

Yayınlanma: 28.02.2013 - 11:27
Abone Ol google-news

Akşam'ın haberine göre hükümet, uzun zamandır gündeminde tuttuğu sosyal tesislerin satışı projesini, gerçekleştirmek üzere düğmeye bastı.

Lojman hariç kamunun elindeki her türlü tatil kampı, dinlenme tesisi, spor tesisi ve tatil köyü dahil tüm sosyal tesislerin satışı için Bakanlar Kurulu'na yetki veren tasarı, askeri tesisleri de kapsama aldı.

Buna göre orduevlerinin satışı için de Bakanlar Kurulu'na süper yetki verildi. Tasarıya göre, her türlü askeri tesis, kamp, tatil köyü ve misafirhanenin ve polisevlerinin satışı mümkün olabilecek.

AKP'li üst düzey bir kurmay, tasarıyı "Bakanlar Kurulu askeri tesisler dahil her türlü tesisi satmak üzere yetki alıyor. Bu yetkiyi ister kullanır, ister kullanmaz" şeklinde özetledi. Tasarıya göre taşınmazların değerlendirilmesinden elde edilen gelirler, özel gelir kaydedilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon