Karayalçın'dan YSK'nin "yardım" kararına destek

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, YSK'nin seçim öncesi dağıtılan yardımlar konusunda yaptığı uyarıya "Yüksek Seçim Kurulu'nun ağzına sağlık" sözleriyle destek verdi.

Yayınlanma: 09.02.2009 - 11:31
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, yaptığı açıklamada, Tunceli'deki beyaz eşya yardımını eleştirerek, "Tunceli'de su olmayan evlere çamaşır makinesi dağıtıldığını bilmem izliyor musunuz? Bunun adı nedir Allah aşkına, bu ne anlama geliyor? Bu seçim yatırımı değil de neyin yatırımı?" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun yardımlara ilişkin uyarısını hatırlatan Karayalçın, "Ayıptır mayıptır demedi, doğrudan doğruya yasakladı; 'eğer bunu sürdürürseniz, eğer buna devam ederseniz sizleri savcılığa vereceğim' dedi. Ağzına sağlık Yüksek Seçim Kurulu" diye konuştu.
 

"Gökçek'ten milyonlarca doların hesabını soracağım"

Murat Karayalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i de sert bir dille eleştirerek "Gökçek'ten milyonlarca doların hesabını soracağım" diye konuştu.

Karayalçın şunları söyledi:
"Kepezli Boğazı'ndaki, Gölbaşı çıkışındaki köftecilere tahsis edileceği söylenen villaların hesabını tabi soracağım. Antares'in oradaki, iki yolun hesabını tabi soracağım. Milyonlarca dolar para ödenen Gökkuşağı adı verilen Milli Kütüphane'nin önündeki kaldırımlara yapılan dükkanların hesabını da soracağım. Armada'nın karşısında yıllardan bu yana her geçen hemşerimizin 'aman üzerime doğru mu geliyor' diye paniklediği o demir yığının da hesabını soracağım."
 

Yaşlılara 24 saat otobüs

Ankara için hazırlanan "Acil Tedavi Planı"nı anlatan Karayalçın, "Kızılırmak suyunu arıtacağım, Gerede'nin suyunu getireceğim. Bu beceriksiz yönetimin yıllardır yapamadığı Keçiören metrosunu yapacağım" dedi.

Karayalçın, şöyle devam etti:
"60 yaşın üzerindeki hemşerilerimize bu belediye yönetimi sabah ve öğle saatlerinde kısıtlama getirmiş. 'Sabahları şu saatler arasında öğle saatlerinde bu saatler arasında otobüse binemezsin, binmişsen indirilirsin' diyor. Hem böyle yapıyorlar hem de utanmadan sıkılmadan bir dedikodu çıkarmışlar; 'Murat Karayalçın gelirse sizin elinizden bunu da alacak' diye dedikodu yapıyorlar. Sevgili hemşerilerim eğer evden izin alırsanız 24 saat otobüse binebilirsiniz, hiçbir kısıtlama olmayacak. Öğrencilerin paso fiyatını yarı yarıya indireceğiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler