'Bu süreci halkımız da destekliyor'

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, çözüm sürecinin halk tarafından da çok yüksek oranda desteklendiğini söyledi.

Yayınlanma: 28.02.2013 - 12:37
Abone Ol google-news

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, görüşmelerin kalıcı bir barışa dönüşmesi için tüm kurum, akademisyen ve sivil toplum örgütlerinin sürece katkı yapmak üzere çeşitli çalışmalarda bulunduğunu vurguladı.

İdris Baluken, ''Kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik toplumsal duyarlılık ve sürece desteğin ölçülmesi amacıyla yapılan kamuoyu araştırmalarının sonuçlarına göre, bu süreç halkımız tarafından da çok yüksek oranda destek görmektedir'' diye konuştu.

4. Yargı Paketi'nin, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt meselesinin çözümüne katkı sağlamasına yönelik içerikle bir an önce yasalaştırılması gerektiğini anlatan Baluken, ''4. Yargı Paketi'nin demokratik bir içeriğe sahip olması marjinal bir kesimin ifade ettiği gibi KCK tutuklularının serbest bırakılmasına yardımcı olmaktan öte Türkiye'deki adaletsizliğin giderilmesine yardımcı olacağı hususunun altını çizmek gerekir'' ifadesini kullandı.

Baluken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü üyelerine yönelik operasyonlarını eleştirerek, şöyle konuştu: ''Bir taraftan silahsızlandırma hedefi güden hükümetin diğer taraftan şu an için herhangi bir eylemlilik pozisyonunda olmayan PKK'ya karşı operasyonları sürdürmesi, oldukça düşündürücü ve kaygı vericidir. AKP hükümeti, bu hassas süreçte kamuoyuna yaptığı duyarlılık ve itidal çağrılarını kendi uygulamalarına yönelik tekrar gözden geçirmelidir. Eğer AKP hükümetinin askeri ve yargı bürokrasisine yönelik bir zayıflığı varsa hem halkımıza hem de Türkiye'de barış isteyen demokrasi güçlerine bunu açıklamalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler