Savaş uçakları Kandil'de PKK'yi bombaladı

Irak'ın kuzeyinde, PKK'nin yuvalandığı Kandil Dağı'ndaki kamplar dün gece Diyarbakır'dan havalanan savaş uçakları tarafından bombalandı. Yaklaşık 7 saat süren hava operasyonunda beton delici mühimmat da kullanılırken, çok sayıda hedef vuruldu.

Yayınlanma: 28.02.2013 - 13:52
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK kamplarına yönelik 3 gün önce başlattığı operasyon dün gece de devam etti. Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan havalanan F-16 savaş uçakları, Irak'ın kuzeyinde istihbarat amaçlı keşif uçuşu yaptı. Gün boyu İnsansız Hava Araçları'nın yaptığı uçuşlardan elde edilen bilgiler sonucunda saat 18.00 sıralarında planlı operasyon kapsamında savaş uçakları mühimmat yüklü olarak yeniden havalandı.

Anlık istihbarat bilgisi ile yapılan operasyona, gece boyunca 'Pars' ve 'Atmaca' filolarına bağlı 15 savaş uçağı katıldı. Operasyon belli aralıklarla yaklaşık 7 saat sürdü.

İHA'lardan alınan görüntülerle anlık yapılan operasyonda, çok sayıda hedefe uçaklar bomba yağdırdı.

Gece yarısından sonra saat 01.30'da tamamlanan operasyonun son zamanlarda gerçekleştirilen en kapsamlı operasyonlardan biri olduğu belirtildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler