Bilimin gücü

Maria Shelley'in unutulmaz klasiği Frankenstein ve Tim Burton’ın özgün düşüncesinden esinlenilen animasyon, bir çocukla köpeği arasındaki sevgiyi büyüleyici, eğlenceli biçemde vurguluyor.

Yayınlanma: 28.02.2013 - 16:49
Abone Ol google-news

New Holland kasabasında annesi, babası, biricik köpeği Sparky ile yaşayan Victor Frankenstein kendini bilime adamış bir çocuktur. Babası Victor’un nspor yapıp çevresini genişleterek arkadaşlar edinmesini istese de Victor köpeği Sparky ve bilimsel deneyleriyle çok mutludur. Fen hocası Bay Ryzurski’nin derslerini büyük bir ilgiyle izleyen Victor yaklaşan bilim fuarı için ilginç bir proje bulmaya çalışmaktadır.

Talihsiz bir kazada çok sevdiği Sparky’yi yitiren Victor’un dünyası yıkılır. Sparky’yi canlandırmaya karar veren Victor bu girişiminde başarılı olur. Bunu öğrenen sınıf arkadaşları bilim projesini kazanmak için hayvan mezarlığındaki hayvanları diriltirler. Kasaba Hollanda Gecesi’nde fena halde karışır, Hollanda Gecesi Ölü Hayvanların Gecesi’ne dönüşür.

Bilim, yaşam, ölüm, sevgi, cehalet temalarını eğlenceli, zeki bir anlatımla irdeleyen animasyon yönetmen Tim Burton’ın Frankenstein mitine, klasik Hammer filmlerine, Godzilla gibi Japon canavar filmlerine yaptığı çok başarılı bir saygı duruşu.

Filmin Özel Bölümler’inde Frankenweenie sanat sergisi turu, yaratıcı ekiple söyleşiler, yapım öyküsü, stop motion tekniği, özgün çizimler, Plain White T’nin seslendirdiği Pet Sematary müzik videosu yer alıyor.

Frankenweenie Yönetmen:
Tim Burton

Seslendirme: Catherine O’Hara, Martin Short,Charlie Tahan, Martin Landau, Winona

Ryder Müzik: Danny Elfman Animasyon yönetmeni: Trey Thomas/ 2012, 87 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd, Blu-ray.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler