Avustralya'da yangın felaketi: 171 ölü

Avustralya'nın Amazon bölgesi olan Victoria'da aşırı sıcaklar nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alınamıyor. Ülke tarihinde en çok can kaybına yol açtığı bildirilen yangında ölü sayısı 171'e yükseldi.

Yayınlanma: 09.02.2009 - 12:27
Abone Ol google-news

Avustralya'nın güneydoğusunda bulunan Viktorya ve New South Wales eyaletlerinde önceki gün çıkan yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 171'e yükseldiği açıklandı.

Müfettişlerin ülke tarihindeki bu en kötü felaketin kundakçıların işi olabileceğine dair görüş bildirmesinden sonra, polis kısmen kül yığınına dönüşen yerleşim birimlerini "suç mahalli" ilan etti.

Bir televizyon röportajı sırasında son derece üzgün olduğu görünen Başbakan Kevin Rudd da, kundakçılık iddiaları üzerine bu durumu ancak, "toplu cinayet" şeklinde tarif edebileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Robert McClelland da yaptığı açıklamada, bu yangınları çıkaranların bulunmaları halinde cinayetle suçlanabileceklerini bildirdi.

Yetkililer, halk arasındaki paniğin ve yangının hızının, bu beklenmedik can kaybına yol açmış olabileceğini kaydediyor. 750'den fazla evin zarar gördüğü yangınlarda yaralanan 78 kadar kişi de hastanelerde tedavi ediliyor. Ülkedeki felaket yüzünden bugünkü parlamento oturumunun yapılmadığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler