Urmiye-Van uçak seferi başladı

İran'ın Tebriz ve Urmiye kentlerine uçak seferi başlatan özel havayolu şirketi, ilk seferini Urmiye'den Van'a yaptı.

Yayınlanma: 01.03.2013 - 14:15
Abone Ol google-news

Van merkezli Tebriz ve Urmiye karşılıklı uçak seferleri, bir özel havayolu şirketi tarafından bugün başlatıldı.

Bölgenin coğrafi şartlarına uygun uçaklarla hizmet veren havayolu şirketi, ilk seferini İran İslam Cumhuriyeti'nin Urmiye kentinden Van'a yaptı.

Uçuşlarla ilgili Van Ferit Melen Havalimanı'nda düzenlenen programa katılan Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Van'ın yolcu potansiyelinin yüksek olduğunu, bu nedenle özel havayolu şirketinin bu projesinden kazançlı çıkacağını ifade etti.

Kentte turizmin ve sanayinin gelişmesi açısından karşılıklı uçuşların başlamasının önemli olduğuna dikkati çeken Yüzer, ''Van binlerce yıl önce başkent olarak seçilmiş bir il. Biz de istiyoruz ki Van, sivil havacılık alanında da bölgenin başkenti olsun. Yurt içi ve yurt dışına uçuşlar artsın istiyoruz. Bugünden itibaren İran'a ilk uçuş gerçekleştirilecek. Önümüzdeki günlerde de Erivan'a uçuşlar yapılacak. İlimiz ve ülkemiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz'' dedi.

İlk seferle Van'a gelen Urmiye Belediye Başkanı Mohammad Hazratpour Talatapeh, Van'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Van ve Urmiye'nin tarihi, dini, kültürel açıdan çok derin geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Talatapeh, uçuşların başlamasında emeği olan Türk ve İranlı yetkililere teşekkür etti.
Urmiye'den Van'a gelen yolcular ise uçak seferlerinin başlamasından memnuniyet duyduklarını bildirerek, İran ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini, spor, sağlık, gezi konusunda güzel gelişmelerin yaşanmasını temenni etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler