Suriye'de operasyon: 54 ölü

Suriye İnsan Hakları Örgütü(SNHR), Beşşar Esad yönetimindeki ordu birliklerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda 54 kişinin öldüğünü bildirdi.

Yayınlanma: 01.03.2013 - 15:33
Abone Ol google-news

Esad güçlerinin sabahtan bu yana gerçekleştirdiği operasyonlarda Halep'te 36, Şam'ın banliyölerinde 12, Dera kentinde 4, Kuneytra ve Humus'ta birer olmak üzere toplam 54 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC), Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Halep'te Esad Akademisi'nin yakında ve Hama'nın Cenane köyü civarında birer MIG savaş uçağını düşürdüğünü ileri sürdü.

Savaş uçaklarının Halep'in Mesakin Hananu bölgesine ''varil ve misket bombaları'' ile saldırdığını belirten SRGC, saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını ifade etti.

SGR, bombardımanda yıkılan evlerin enkazından iş makineleri yardımıyla hala ölü ve yaralı çıkartıldığını kaydetti.

Şam'da çember daralıyor

Esad güçlerine bağlı savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta, Haresta ve Cobar bölgelerini bombaladığını vurgulayan SRGC, kentin Yebrud, Yelda, Hamuriye, Arbin Dareya ve Mudamiye bölgelerinin de roket ve havan topu saldırısına maruz kaldığını dile getirdi.

Şam'ın Abbasiyin Meydanı yakınlarında ÖSO birlikleri ile Esad güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını da duyuran SRGC, ÖSO'nun hergün kent merkezine doğru ilerleme kaydettiğini bildirdi.

Başkentin Kalamun bölgesindeki 155. Tugay'dan ülkenin kuzeyine doğru Scud füzelerinin fırlatıldığını aktaran SRCG, kentin Dareya, Haresta ve Yermuk bölgesinde iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığının altını çizdi.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirildiğini ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler