Organik kök hücre tedavisiyle kırışıklıklara son

Organik kök hücre ve cilt için bilinen en etkin maddeleri içeren enjeksiyonla cerrahi müdahale gerektirmeden uygulanan ''Mikro Intradermal Injeksiyon (MIIT) Rönesans'' yöntemi, mimikleri dondurmadan kırışıklıkların ve sarkmaların tedavi edilmesini sağlıyor.

Yayınlanma: 02.03.2013 - 10:23
Abone Ol google-news

Dermatoloji uzmanı Prof. Dru. Zafer Kurumlu, Avrupa'da özellikle İtalya'da büyük ilgi gören, Türkiye'de yeni yeni uygulama alanı bulan tekniğin Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olduğunu söyledi.

Kurumlu, hem lifting (kasa hacim katmak) hem de ciltteki kırışıklıkları ortadan kaldırarak gençleşme sağlayan yöntemin Türkiye'deki pek çok plastik ve estetik cerrah, dermatolog, medikal estetik doktorları tarafından desteklendiğini kaydetti.

Tekniğin cerrahi müdahale gerektirmeden enjeksiyonla uygulandığını aktaran Kurumlu, ''Yöntem birçok ürün ve uygulamadan farklı. Bu farklardan biri mimikleri asla dondurmaması. Bu yöntemle kişi kas ve mimik hareketlerini tamamen doğal şekilde kullanmaya devam edebiliyor. Bu arada da kırışıklıklardan kurtuluyor. Uygulanan bölgede toparlama ve sıkılaşma meydana geliyor. Tekniğin bir diğer önemli farkı da içeriğinde cilt için tüm etkin maddelerin yanında organik kök hücre de içermesi'' diye konuştu. Kurumlu, organik kök hücrelerin esas özelliğinin sık sık bölünerek yeni hücreler meydana getirmesi olduğunu ifade ederek, meydana gelen yeni hücrelerin de cildin yenilenmesini sağlayarak, ciltte gençleştirme ve lifting etkisi yarattığını, bu sayede kırışıklıkların giderildiğini anlattı.
 

''Uygulama ağrısız gerçekleştiriliyor''

Prof. Dr. Zafer Kurumlu, yöntemin, konusunda uzman bir hekim tarafından kolaylıkla yapılabildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

''Uygulama, ağrısız bir şekilde gerçekleştiriliyor. İçeriğindeki çam fıstığı özü, hyalüranik asit, kollajen, kafein, organik kök hücreleri gibi maddelerle mor halkalar, yüz, boyun, kol altları, dekolte, eller, ayaklar, kalça, basen gibi geniş uygulama alanlarında mucizeler yaratan teknik, cildin hemen altına epidermis tabakasına uygulanıyor. İçeriğindeki bitkisel kök hücreleri en fazla kök hücrelerinin bulunduğu epidermis tabakasında hücre bölünmesini sağlayarak yeni bir cilt yaratıyor. 4 haftalık kür ile uygulanan tedavi, ikinci haftadan itibaren etkisini gösteriyor.''

Uygulama sonrasında gerekli bakım kremlerinin kullanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Kurumlu, ayrıca ilk günlerde güneşten ve sıcak içeceklerden uzak durulması önerisinde bulundu.

Kurumlu, yöntemin yılda bir kez tekrarlanması durumunda maksimum performans gösterdiğini ve tedavi etkisinin güçlendiğini dile getirerek, ilerleyen seanslarda kişinin bu yöntemden daha da fazla yararlanabildiğini kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler