İçeriğini bıraktılar köstebek arıyorlar

İmralı tutanaklarının basına 'sızması' hükümet kanadında rahatsızlık yaratırken iktidara yakın medya 'köstebek' peşine düştü. Bir internet sitesi, tutanakları sızdıran isim olarak İmralı heyetinde yer alan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın haberi yazan gazeteci Namık Durukan'la görüştüğünü 7Meclis kamera kayıtlarına' dayandırması dikkat çekti.

Yayınlanma: 02.03.2013 - 10:36
Abone Ol google-news

Türkiye gündemine bomba gibi düşen ve ikinci Oslo olarak adlandırılan BDP heyetinin İmralı’daki görüşme tutanaklarını sızdıran ismin kamera ile tespit edildiği iddia edildi. İktidara yakın internet sitelerinde, tutanakların sızdırılmasında BDP’li Altan Tan’ı hedef gösterirken gazetecilik açısından da bir skandala imza atıldı. Bir internet sitesinde sızdırma iddiasına dayanak olarak “Meclis kamera kayıtları” gösterildi. Durukan’ın Tan’ın Meclis’teki odasına giriş-çıkış saatlerinin Meclis kamera kayıtlarıyla belirlendiği iddiasına yer verildi. Bu iddia, Meclis’te gazetecilerin faaliyetlerinin kamera kayıtlarıyla izlenip, “servis mi edildiği” sorusunu akla getirdi. Parlamento Muhabirleri Derneği yönetimi de iddia üzerine TBMM Başkanlığı’ndan iddianın doğru olup olmadığı konusunda bilgi istedi.

Tutanakların yayımlanması iktidarı da rahatsız etti. Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan Star gazetesinde yayımlanan “Sabotörler İş Başında” başlıklı dünkü köşe yazısında gazetede yayımlanan tutanakların “taslak metin” olduğunu savunarak “Başka bir muhtevanın çözüm mutabakatı gibi sunulması son derece yanlıştır, açık bir sabotajdır. BDP ve Kandil’in bu sürece hararetle destek vermediği ve makul bir muhtevada anlaşılmasından rahatsızlık duyduğu izlenimi giderek güçleniyor. Bunun emareleri BDP ve Kandil’in söylemlerinde kendisini göstermeye başladı. Görüşmenin hemen ardından Pervin Buldan’ın yaptığı açıklamadaki ‘Devletin elinde tutsaklar var’ vurgusu açık bir tahrikti. Bunun üzerine Duran Kalkan bir açıklama yaparak kaçırılanların karşılıksız bırakılmayacağını, devletin adım atması halinde bunun gündeme geleceğini söylemiş, Öcalan’ın çağrısı yine boşa düşürülmüştür” dedi.

Bila: BDP’den elde edildi

Haberi yayımlayan Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila da İmralı tutanaklarına nasıl ulaştıklarını bir televizyon kanalında açıkladı. Bila, haberin sızdırma olduğu iddialarını yalanladı ve Namık Durukan’ın haberi BDP’den elde ettiğini söyledi.

Öte yandan Milliyet’te yayımlanan tutanağın aynı görüşmede bulunan MİT mensubunun tuttuğu tutanak ile içeriğinin aynı olduğu, kelime bazında ise tutanaklarla örtüşmediği ileri sürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon