Çelik'e Gazze yardımları soruldu

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, Gazze için okullara gönderilen yardım genelgesini sordu. Ağyüz, Çelik'e "Hazine'den yardım yapılması gerekirken Gazze için okullara gönderdiğiniz yardım genelgesi, veli ve öğretmenler ekonomik yük değil mi?" sorusunu yöneltti.

Yayınlanma: 09.02.2009 - 12:55
Abone Ol google-news

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması amacıyla TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, öğretmen ve öğrenci ailelerinin, yaşanan ekonomik krizde yoksullaştığını belirtti.

Önergesinde Ağyüz, ''Bir insanlık dramı olan Gazze için Hazine'den yardım yapılması gerekirken, yardım toplamak amacıyla okullara gönderdiğiniz genelge, veli ve öğretmenlere ekonomik yük değil mi?'' sorusunu yöneltti.

Öğretmenevi bandrol kart ücretine 2009 yılı için yüzde 330'luk zammın gerekçesini soran Ağyüz, bandrol kart ücretlerini 18 liradan 60 liraya yükselten uygulamanın durdurulmasının düşünülüp düşünülmediğini öğrenmek istedi.

Ağyüz, Yönetimi Atama Yönetmeliğinin bazı maddelerinin Danıştay tarafından iptal edilmesinin ardından Gaziantep'in de içinde olduğu bazı illerde vekaleten yönetici atamalarının neden sürdürüldüğünü de sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler