"Gökçek projelerle karşıma çıksın"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, "Sayın Gökçek İktidarın arkasına saklanmaktan vazgeçsin, projeleriyle karşıma çıksın" dedi.

Yayınlanma: 09.02.2009 - 15:50
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Melih Gökçek'in "iktidar bizde, para vermeyiz" açıklamasına tepki göstererek, şöyle dedi:

"Gökçek, seçimi kaybedeceğini anladığı için tehdide başvuruyor, beceriksizliğini iktidar desteği alarak kapatmak istiyor. 15 yılda metroya 1 metre bile ray ekleyemeyen belediye başkanı, 'Karayalçın metro yapamaz, iktidar bizde, ona metro yapması için para vermeyiz' diyor. Yani 'ne ben yaparım ne de başkasına yaptırırım' demeye getiriyor.

Sayın Gökçek'e hatırlatırım; ben geçen belediye başkanlığımda metroyu iktidar desteği ile yapmadım. O zaman da iktidarda başka parti vardı. Hatta seçimlerde eli kolu bağlı belediye başkanı resimleriyle propaganda yapmışlardı. Ama Ankara halkı bu tehditlere kulak asmadı ve belediyeleri değiştirdi. Biz de uluslar arası piyasalardan uygun koşullarda finansman sağlayarak metroyu yaptık. Yine yapacağız. Melih Gökçek iktidar desteği olduğu halde yapmıyor.

Melih Gökçek Sayın Erdoğan'ın arkasına sığınarak beni ve Ankaralıları tehdit etmektedir. Bu düzeysiz tavır ancak Sayın Gökçek'e yakışır. Sayın Gökçek şunu bilmelidir ki, Ankaralılar kararını vermiştir. Hiçbir tehdide ve şantaja boyun eğmeyecektir. Ankaralılara söz verdiğimiz bütün projeleri gerçekleştireceğiz"

 

'Yamyamlar hiçbir yerde olmamalı'

Murat Karayalçın, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyelerine projelerini anlattı.
Kızılay'daki şube binasındaki ''Mimarlık ve Kent Yönetimi'' konulu söyleşiye katılan Karayalçın, 3 bölümlü bir programı Ankaralı'ların onayına sunduklarını belirterek, ''Acil Tedavi Planı'' olarak adlandırdıkları birinci bölümde 3 mühendislik 2 de sosyal proje yer aldığını söyledi. Karayalçın, Kızılırmak suyunun ivedilikle arıtılması, Gerede Havzası'nın suyunun Ankara'ya getirilmesini sağlayacak Işıklı Barajı'nın yapılması ve 4 güzergahta metro yapımının mühendislik projeleri arasında olduğunu bildirdi.

Mühendislik projelerinin toplam maliyetinin 2,5 milyar dolar olduğunu ifade eden Karayalçın, seçilmeleri durumununda bu projeleri uygulayacaklarını belirtti. ''Acil Tedavi Planı'' kapsamındaki sosyal projeler hakkında da bilgi veren Karayalçın, bunlardan birinin ''Kent İşçiliği Projesi'' olduğunu söyledi. Bu projeyle sosyal güvenlik primleri ödenecek 25 bin kişiye istihdam paketi sunulduğunu anlatan Karayalçın, ''Önceliğin kadın hemşehrilerimize, genç hemşehrilerimize, engelli hemşehrilerimize verilmesi öngörülmektedir'' dedi.

İkinci sosyal projelerinin ''Hemşehrilik Geliri'' olduğunu ifade eden Karayalçın, projeyle TÜİK'in saptamış olduğu yoksulluk sınırının altında olan yaklaşık 90 bin aileyi yoksulluk çizgisinin üzerine çıkarmayı öngördüklerini anlattı. Karayalçın, bunu belediyenin ürettiği mal ve hizmetlerle Büyükşehir Belediyesinin yeni bir anlayışa dayalı olarak işleteceği gıda desteğiyle ve diğer yol ve yöntemlerle gerçekleştireceklerini söyledi.

Kent işçiliği projesinin 120 milyon dolarlık bir harcama gerektirdiğini tahmin ettiklerini anlatan Karayalçın, Hemşehrilik Geliri projesinin büyüklüğünün de yaklaşık 300-350 milyon dolar olduğunu kaydetti. Karayalçın, mühendislik projeleri için kredi aranacağını, sosyal projelerin ise belediye bütçesinden karşılanacağını ifade ederek, ''Bu sosyal devlet anlayışının yerel yönetimlere taşınmasıdır'' diye konuştu.

Konuşmasının ardından söyleşiye katılanların görüş ve önerilerini dinleyen Karayalçın, bir gazetecinin sorusu üzerine, ''Çankaya'yı kim yamyamlara yedirir? Kimse yediremez. Hiçbir yerde yamyam olmamalı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler