68 maden işçisi anıldı

Amasya'nın Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde 19 yıl önce meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 68 işçi anıldı.

Yayınlanma: 09.02.2009 - 19:28
Abone Ol google-news

Amasya'nın Suluova ilçesinde faaliyetini sürdüren Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde 7 Şubat 1990'da meydana gelen grizu patlaması sonucu hayatını kaybeden 68 maden işçisi için anma etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürüten Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, 19 yıl önceki olayla ilgili anılarını anlattı.

Patlamanın olduğu dönemde Devlet Bakanı olarak görev yaptığını hatırlatan Özarslan, benzer kazaların yaşanmaması ve maden işçilerinin daha iyi şartlar altında çalışmaları için çeşitli önlemler ortaya koyduklarını belirtti.

Özarslan, en büyük dileklerinin bir daha böyle kazalar yaşanmaması olduğunu belirterek ''Bu kazada hayatını kaybeden işçilerimizi rahmetle anıyoruz. Onları unutmayacağız. Onların ailelerini de her zaman koruyacak kollayacağız'' dedi.


Amasya'nın Suluova ilçesindeki Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde meydana gelen grizu patlamasında 3 işçi yanarak ölmüş, 65 işçi de patlamanın etkisiyle oluşan göçük altında kalarak hayatını kaybetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler