3 ton ağırlığında tuzdan piramit yaptılar

Bir firma, 3 ton ağırlığında, kristal Himalaya tuzundan Keops Piramidi'nin minyatürünü yaptı.

Yayınlanma: 07.03.2013 - 14:48
Abone Ol google-news

Merkezi, İstanbul'da bulunan Himalaya Kristali'nin, Pakistan'dan ithal ettiği Himalaya tuzundan yaptığı piramit ve çeşitli eşyalar, görenlerin ilgisini çekiyor.

Firma sahibi Ünal Güner, aylık 100 ton civarında Himalaya tuzu ithal ettiklerini söyledi.Himalaya tuzunun insan sağlığına olan faydasına dikkati çeken Güner, zaman içerisinde tuzdan farklı çalışmalar yapmaya başladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Anadolu'daki eski tuz odaları ve tuz mağaralarından esinlenerek Mısır piramidi yapmaya karar verdik. Himalaya tuzundan oluşmuş 9 metrekarelik bir piramit yaptık. Bu piramit, Keops Piramidi'nin oranlarıyla aynı. Üzerinde 3 tona yakın kristal tuz var. Bu tuzları Himalaya Dağı'ndaki ocaklarımızdan kendimiz çıkartıyoruz. Bu kayaları tuğla şeklinde işliyoruz. İkinci dünya savaşında bu tuzlar bıçakları bilemekten tutun da çeşitli yerlerde kullanılmıştır. Anadolu'da çok eskiden tuz mağaraları, tuz odaları vardır. Özellikle solunum ve astım problemlerinin tedavisinde tuz mağaraları faydalı olmuş. Mısır ve Anadolu'nun bilgeliğini yaptığımız tuz piramitte bir araya getirdik.''

İsteyene tuzdan piramit, isteyene abajur

Güner, piramidin içerisine rezistans döşeyip tuz saunası olarak da kullanma özelliği kazandırdıklarını belirterek, piramidin prefabrik olmasınına dikkati çekti.

Pİramidin bir evin bahçesine, bir otel içerisine çok rahatlıkla kurulup kaldırılabileceğini anlatan Güner, şöyle devam etti:

''Piramidimizin inşası çok pratik. Özellikle otellerden talep alıyoruz. İsteyen vatandaşlar da evlerinin bahçesine kolaylıkla bunu kurabilir. Ayrıca tuzlar ortamdaki nemi emme özelliklerinin yanında elektromanyetik dalga ve radyasyonu emme özelliğine de sahiptir. Tuzun ışığı emme özelliği sayesinde çeşitli mobilya dekorasyonlarında da kullandık. Masa, abajur ve yatak gibi ev eşyalarında tuzu kullandık. Dünyanın birçok yerinde radyasyon çöpleri tuz bloklarının içerisine konuluyor. Ya da radyasyon kazası geçirmiş nükleer santraller bu yüzden tuz bloklarıyla kaplanıyor. Biz de bu bilgiyi evimizde kullanabiliriz demek istedik.''

9 metrekarelik piramidin maliyeti 50 bin TL


Güner, Keops piramidi baz alınarak yapılan 3 ton tuzun kullanıldığı piramidin maliyetinin 50 bin lira olduğunu belirtti.

Geçmişte tuz madenleri için dünyanın en büyük savaşlarının yapıldığını anlatan Güner, şunları kaydetti:

''Eskiden tuz o kadar değerliymiş ki insanlara 'altınla mı tuzla mı maaş almak istiyorsunuz' diye sorulduğunda bir çoğu tuzla maaş almak istediğini söylermiş. İşte oradaki dağlara gidip, Pakistan'da ortaklık kurduğumuz şirketlerle birlikte tuzları ülkemize getiriyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler