"Beden" temalı festival

7. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali kapsamında bu yıl ilk kez Türk sinemasındaki cinsiyetçiliğe dikkat çekmek amacıyla "Altın Bamya" ödülleri verilecek. Sinemaseverlerle 9 Mart-12 Nisan tarihleri arasında buluşacak festivalin bu yılki teması "Beden" olarak belirlendi.

Yayınlanma: 10.02.2009 - 13:44
Abone Ol google-news

7. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali kapsamında, 15 ülkeden 45 film gösterilecek. Filmler 9-18 Mart arasında İstanbul'da Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Modern salonlarında, 20-21 Mart'ta Manisa'da, 5-6 Nisanda Şanlıurfa'da ve 11-12 Nisan'da Trabzon'da sinemaseverlerle buluşacak.

Film gösterimlerinin yanı sıra 4 ilde de "Kadın Bedeninin Seyri: Sinemada Beden ve Cinsiyetçilik" paneli yapılacak.

Film okuma atölyesi ve yönetmenlerle söyleşilerin de olacağı festival kapsamında bu yıl ilk kez Türkiye sinemasındaki cinsiyetçiliğe dikkat çekmek amacıyla "2008 Türkiye Sineması Cinsiyetçilik Ödülleri/1. Altın Bamya" verilecek.

"Altın Bamya" adayları, ön jüri tarafından 2008 yılında vizyona giren yerli sinema filmlerini bu bakışla değerlendirerek belirlendi.

"Altın Bamya"
adayı "Erkek Karakter" kategorisinde "Aşk Tutulması", "Issız Adam" ve "Recep İvedik", "Kadın Karakter" kategorisinde "Aşk Tutulması", "Osmanlı Cumhuriyeti" ve "Üç Maymun" olarak tespit edildi.

"Senaryo" kategorisinde "Issız Adam", "Üç Maymun" ve "Vesaire Vesaire" filmleri aday gösterildi.

"Film"
kategorisinde ise "Aşk Tutulması", "Issız Adam" ve "Recep İvedik" filmleri belirlendi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler