Sağlık çalışanları eylem yaptı

İstanbul Tabip Odası üyesi bir grup, ücretlerinde ve çalışma koşullarında iyileştirilme yapılması için yürüdü.

Yayınlanma: 17.03.2013 - 13:45
Abone Ol google-news

Taksim'de Tünel'de toplanan gruptakiler, ''Mesleğimiz, iş ve ücret güvencemiz, geleceğimiz için, esnek ve kuralsız çalışmaya karşı yürüyoruz'' yazılı pankart taşıdı. Cumhuriyet Anıtı'na kadar yürüyen grup adına basın açıklamasını İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Feray Kaya okudu.

Kaya, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) tüm sağlık çalışanları adına ''14 Mart için 14 acil talep'' belirlediğini ifade ederek, taleplerin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na elden iletildiğini kaydetti.

Feray Kaya, şöyle devam etti:
''Bu talepler, herkese eşit, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti verme yanında, hekimlerin mesleklerini geçinme ve gelecek kaygısı yaşamadan huzurlu bir ortamda yapmaları arzusunu vurgulamaktadır. Taleplerimizi tekrar vurgulamak istiyoruz. Bu isteklerimizden biri de emekli hekim ücretleri acilen iki katına çıkarılmalıdır. Ayrıca performansa göre ücretlendirme sisteminden de vazgeçilmelidir. Sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışma hakkını güvence altına alacak düzenlemeler ile sağlık ortamlarının şiddetten arındırılması için Türk Tabipleri Birliği tarafından hazırlanan öneri doğrultusunda Türk Ceza Kanunu'nda gerekli değişiklikler yapılmalıdır.''

Yürüyüşe, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan ile İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören de katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler