Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet bugünkü manşetinde Tunceli'deki mobilya ve beyaz eşya dağıtımını savunan Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını eleştirirken, diğer birçok gazete İstanbul'da dün gece karargâh evleri kapsamında gözaltına alınmalara yer veriyor. Posta gazetesi ise, Başbakan Erdoğan'ın 'Hamdolsun deyin' açıklamalarını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 11.02.2009 - 07:58
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

YSK’yi dinleyen yok

Başbakan Erdoğan, YSK’nin kararına karşın beyaz eşya ve mobilya dağıtan Tunceli Valisi’ni savundu. Hükümetin hiçbir zaman seçim politikası uygulamadığını ileri süren Erdoğan, Tuncelideki olayın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yoksullara yapılan yardım olduğunu savundu. Erdoğan “Valimizi takdir ve tebrik ediyorum” dedi.

‘CHP’ye dava açılsın’ Başbakan yardımların AKP ile ilintili olmadığını iddia etti. CHPnin çarşaf ve Kuran kursu açılımını da eleştiren Erdoğan, AKPye çeşitli ithamlarda bulunanların, kapatma davası açanların bu söylemleri de değerlendirmeye alması, kendilerine ilişkin bir özeleştiri yapması gerekmez mi, hukuk sadece AKPye mi işliyor? dedi.

 

HÜRRİYET

Rüşvet bahşiş oldu ceza indi

Keçiören Tapu Dairesi'nde alınan paraları Ankara 9. Ağır ceza Mahkemesi "bahşiş" diye değerlendirdi ve 14 memuru beraat ettirdi. Ancak 10 memuru görevi kötüye kullanmaktan mahrum etti.


MİLLİYET

Bu kez askeri savcı aldırdı

Hava kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı, Ergenekon soruşturmasında gündeme gelen MİT'in Karargâhevleri Raporu'ndaki bazı isimleri gözaltına aldırdı.


RADİKAL

Şahin'in yanıtlamadığı tüyler ürpertici sorular

Şahin, suikast planları ve isim listelerini geçiştirdi, 'Genelkurmay'la ilişkideyim' dedi ve sorgu Orgeneral Başbuğ'a kadar uzandı.

 

AKŞAM

Karargah evleri operasyonu

İstanbul'da şok baskınlar. Askeri savcılık, TSK içindeki yasadışı yapılanmaya karşı harekete geçti. Jandarma ve polis timleri dün sabah üç adreste kilit isim İbrahim Arslan'ın izini sürdü.

 

POSTA

'Hamdolsun deyin'

Dünya tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biriyle sarsılmaya başlarken Başbakan Erdoğan, "Hamdolsun kriz korkumuz yok" ve "Kriz bizi teğet geçecek" demişti. Hükümeti krizi iyi yönetmemekle eleştirenlere Erdoğan dün de şöyle seslendi: "Buzdolabı satışları 2001'de 1 milyon 88 bin iken, 2007 sonunda 1 milyon 940 bin adet oldu. Sürekli ağlamak, ağlamak. Bir de 'Tüm krizlere rağmen hamdolsun bu rakamdayız' deyin"

 

VATAN

Makam otosuyla kahvede okeye

En önemli görevi çocukları kumar, sigara, içki gibi kötü alışkanlıklardan korumak olan RTÜK Başkanı Zahid Akman, Ankara'da makam aracı ve koruma polisiyle gittiği bir kahvehanede okey oynarken görüntülendi.

 

BİRGÜN

AKP'nin skandal bölge genelgesi

AKP'nin hazırladığı iddia edilen 'Doğu'da Seçim Sürecinde Dikkat Edilecek Hususlar' adlı belgede DTP'nin, diğer Kürt partileri ve solla arasının bozulmasını istemiyor.

 

SABAH

Yardımlar YSK şaşkını

YSK kararından sonra kafası karışan valilere Erdoğan destek verdi. Sosyal yardımlar için formül aranıyor.

 

TERCÜMAN

Şimdi de arpalık

YSK, "Seçim öncesi yardımlar" konusunda savcıları göreve çağırırken, Başbakan yardımlara "Devam" dedi. Ardahan'da çiftçiye 15 milyon TL arpa parası dağıtılıyor.

 

YENİ ŞAFAK

Çiller Yüzbaşı Çatlı ile iki kere görüştü

Tansu Çiller, Başbakanlığa yüzbaşı üniformasıyla gelen Abdullah Çatlı'yı iki kez kabul etti. Ancak Çiller'in "Terörün kökü nasıl kazınır" diye sorduğu kişinin Çatlı olduğundan haberi yoktu.

 

ZAMAN

GATA'da şaşırtan diyaloglar

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın, cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale ettiğini ortaya koyan ses kayıtlarından sonra dün de Ergenekon'la ilgili çarpıcı bir diyalog internet sitelerine düştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler